5D Diamond Painting -ei ole maalausta vaikka siltä kuulostaakin

5D Diamond Painting -ei ole maalausta vaikka siltä kuulostaakin

Diamond Painting ei nimestään huolimatta ole maalausta. Se on vähän kun ristipistoja, mutta ilman neulaa ja lankaa. Hauskaa, helppoa, kohtuullisen nopeaa ja ehdottomasti koukuttavaa.

Näitä saa valmiina setteinä, jossa on painettu pohjakuva, tarvittavat "timantit" ja työkalut. En ole kotimaisista verkkokaupoista näitä vielä löytänyt, mutta ainakin Ebay, Wish ja Aliexpress löytävät hakusanalla "Diamond painting". Paketit ovat edullisia, muutamalla eurolla saa jo pienempiä joilla on hyvä aloitella.


1. Paketista löytyy pohjakuva, jossa on kalvo tarraosan päällä. Kuvan reunassa on myös kerrottu mikä kuvan numeroista vastaa mitäkin helmeä. Helmet ovat toiselta puolen pyöreitä ja toiselta tasaisia. Ne tulevat numeroiduissa pusseissa. Mukana tulee myös helmille kaukalo, kynämäinen työkalu sekä vahaa työkalun kärkeen.
2. Valmiiksi numeroitu pohja. Poista tarran päällä olevaa suojamuovia vain pieni alue kerrallaan, jottei liima ehdi kuivua. Painetussa kuvassa on siis liima valmiina.
3. Valitse millä numerolla aloitat, ja ota pussista helmiä astiaan. Astiaa kevyesti ravistelemalla helmet kääntyvät oikein päin, eli tasainen pohja alas päin.  
4. Ota työkalun onttoon kärkeen hieman vahaa muovien välistä. Näin helmet tarttuvat työkaluun.
5. Paina työkalu helmen pyöreälle puolelle, ja helmi tarttuu työkaluun. 
6. Paina helmi työhön oikean numeron kohdalle. 
7. Pikkuhiljaa kuvio alkaa muodostua.
8. Kun lopetat työskentelyn, paina muovi takaisin tarraan kiinni. Näin se ei kuivu, vaikka jatkaisitkin vasta muutaman päivän päästä.
Valmiin työn päälle kannattaa laittaa paino yön ajaksi. Painona voi käyttää vaikkapa kirjoja. Näin helmet varmasti painuvat hyvin tarraan kiinni. Sitten voitkin miettiä jo millaiset kehykset työhösi haluat ja leikata reunoilta ylimääräisen pohjan pois.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille