Kuvan siirtoa liiman avullaKuvan siirtoa liiman avulla

Kuvan siirtoa liiman avulla. Liimaksi käy ihan Erikeeper. Kuva tulostetaan tavalliselle kopiopaperille normitulostimella. Helppoa ja edullista! Tai ainakin edullista. Helppoudesta saanen esittää eriävän mielipiteeni. Parin harjoitustyön kautta alkoi kuitenkin jo vähän sujumaan. Myös materiaaleissa on paljon eroja.


Kokeilin tekniikkaa erilaisille materiaaleille. Paksuhko vanha puuvillakangas, saviruukku, kaakelilaatta ja lasi. Laatta ja saviruukku olivat näistä helpoimmat. Lasi ja kangas taas haastavammat. 

Jossain ohjeessa näin myös maininnan tulostimen laadusta. Itse käytin tavallista halppismallin mustesuihku-tulostinta. Helpommin lukemani mukaan onnistuisi kopiokoneella tai lasertulostimella tehtyjen kuvien kanssa. Liimana käytin kotoa löytyvää Pattexia, mutta ihan tavan Erikeeper tai muu askarteluliima käy hyvin.

Periaate on helppo, tulostettu kuva, liimaa ja sivellin ja ei kun töihin. Valitse kuva ja tulosta se. Jos kuvassa on tekstiä, pidä huoli että kuva on tulosteessa peilikuvana. 
Löysin täältä: http://thegraphicsfairy.com/french-typography-labels/ valmiita tekstejä ja ne saa tulostettua sieltä myös peilikuvina. 

Leikkaa kuva irti mahdollisimman pienillä reunuksilla. Sivele liimaa kuvan päälle. Jossain ohjeissa sanottiin että todella paksu, jopa puolen sentin kerros mutta itse sain kuvat onnistumaan paremmin ohuella sivelyllä. Pidä kuitenkin huolta, että koko kuvan alueella on liimaa. Painele kuva kiinni pintaan, johon haluat kuvan siirtää. Painele tarkasti, jottei alle jää ilmakuplia. Ylimääräisen pursuavan liiman voit pyyhkiä pois. Anna kuivua esim. yön yli. 

Sitten vesihanan luokse. Kostuta paperin pinta hanan alla. Pese varovasti hangaten paperia pois työstä. Älä paina liian kovasti, jottei työstä lähde paloja irti. 
Anna taas kuivua ja työ on valmis. 

Jos kuivuneessa työssä näkyy vielä paperia, niin kostuta pinta uudelleen ja hankaa taas paperi pois.

Älä tee näitä virheitä (joita minä tein ekalla yrityksellä)

Painele kuva kauttaaltaan hyvin kiinni pohjaan, ettei väliin jää ilmakuplia. Ne näyttävät tältä:

Älä hankaa liian tarmokkaasti paperia pois jotta kuva ei vaurioituisi.

Jos siirrät kuvan kankaalle pingota kangas tiukalle kudontakehykseen tai muuhun kehykseen. Muutoin kangas menee liimasta kostuessaan ryppyyn. Rypyt näkyvät myös lopullisessa työssä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille