Lankapallot -valoilla tai ilmanLankapallot -valoilla tai ilman


Lisää käyttöä villalangan jämille. Valopallot voi tehdä myös koristeiksi ilman valoja.

Näitä pallosia voi tehdä melkein mistä tahansa langan lopuista, mutta huomasin että ohuemmat langat toimivat huomattavasti paremmin kun paksut. Harmaat pallot on tehty Novitan Säde-langasta, jossa on paljetteja itsessään. Niistä tuli kivoimmat näistä. Vihreät ja rusehtavan sävyiset ovat Novitan Huurretta, joka myös toimi hyvin. Huurre oli pätkävärjättyä lankaa, joten palloihin tuli sillä erisävyjä. Karvaiset valkoiset ovat vanhaa Novitan Teddyä, joka olikin haasteellisempi tapaus, mutta onnistuivat. Sen sijaan Huopanen ei toiminut ollenkaan, kun villa ei ime vesi-liimaseosta itseensä.
Tarvikkeet: 
  • - Lankoja
  • - Ilmapalloja
  • - Askarteluliimaa, vesiliukoista
  • - Vettä
  • - Sakset
  • - Sivellin/pensseli
  • - Vanhat jouluvalot, jos haluat tehdä valopallot ja parsinneula.
  • Myös kumihanskat ja leivinpaperi, muovisuoja tms. ovat käteviä apureita.

1. Puhalla ilmapallot sen kokoisiksi kun lankapalloista haluat ja solmi ne kiinni. Solmi langan pää pallon solmun ympärille ja jätä siihen pieni häntä.

2. Ala kietoa lankaa pallon ympärille. Kieputtele ristiin joka puolelta, niin kauan kunnes se näyttää omaan silmääsi riittävältä.
3. Solmi langan loppu kiinni kohdassa 1. jätettyyn häntään.
4. Pallo valmiina liimattavaksi.5. Sekoita liima ja vesi suhteessa 1:1 eli yhtä paljon liimaa ja vettä. Sekoita tasaiseksi.

6. Levitä liimaa siveltimellä langan päälle. Varmista, että lanka kostuu kunnolla. Etenkin paksummissa kohdissa langan pitää kostua ihan pohjaa myöden. Voit myös varovasti puristella ja hieroa pallon pintaa, jotta seos todella kastelee läpimäräksi langat.
7. Nyt pallo on kokonaan liimaveden peitossa.
8. Pallot kannattaa laittaa hetkeksi valumaan enimmät liimaseokset. Käytin tässä leivinpaperilla vuorattua suurta vatia. Tässä voi käyttää alustana vaikka auki leikattua muovikassia tms.


9. Hetken valutuksen jälkeen pallot kannattaa ripustaa johonkin, jotta kuivuvat joka puolelta. Itse valuttelin niitä sen aikaa, että sain kaikki pallot tehtyä. Annoin kuivua yön yli riippuen.

10. Kun pallot ovat kuivuneet leikkaa varovasti ilmapallo auki, jotta se tyhjenee. Samalla voit leikata langan solmun pois.
11. Poista tyhjentynyt ilmapallo pallon sisältä.
12. Nyt palloset ovat valmiita käytettäväksi koristeena.

Jos haluat tehdä valopallot:


13. Tee palloon valon mentävä reikä saksilla. Minulla oli nyt tuollaiset pallon muotoiset valot, joten ne tarvitsivat hieman suuremman aukon.

14. Leikkaa langasta reilu pätkä ja laita se neulansilmään. Pujota neula läpi pallon reunasta, valon kahden johdon keskeltä, ja uudestaan johdon keskeltä ja pallon toisesta reunasta kuvan mukaisesti. Lamppu jää siis pallon sisälle.
15. Solmi lanka sopivan mittaiseksi ripustuslenkiksi ja leikkaa ylimääräinen pois. Jos laitat valot pöydälle, solmi tiukemmin, kun ripustuslenkkiä ei tarvita.
16. Valopallot ovat nyt valmiita ripustettavaksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille