Makuuhuoneen muodonmuutos

Makuuhuoneen muodonmuutos

Tämä muutos ei sujunut ihan niin kun elokuvissa. Se vei aikaa ja muutama asia opittiin kantapään kautta. Lopputulos on kuitenkin mieluinen.

Tällainen siitä tuli muutoksen jälkeen.

Kuten kaikki muutkin huoneet, tämäkin alkoi tyhjennyksellä ja purkamisella. Vanhat romppeet siivottiin pois ja oikeassa reunassa näkyvä kiinteä komero purettiin kokonaan pois. Käytännössä katsoen koko huone tehtiin uudelleen. Katto sai uudet vaaleat paneelit. Seinät saivat uutta levyä ja kolme seinää maalattiin. Yksi seinä sai pintaansa mustapohjaisen tapetin. Lattia sai tässä huoneessa muovimaton tilalle laminaattia. Kaikki listat maalattiin kahteen kertaan seinämaalilla, jotta ne olisivat samaa sävyä. Kuten näkyy, pidän leveistä listoista ja niitä onkin katon rajassa, nurkissa ja lattian rajassa. Sähköt laitettiin uudestaan (tai sähkömies laittoi) ja samalla saatiin sängyn viereen katkaisija, jolla saa myös yläkertaan tulevien rappujen valoja päälle/pois. 

Se mikä ei mennyt ihan putkeen: Seinään piti tulla ensin harmaasävyinen tapetti. Pidin siitä, se oli kaunis. Piti olla asiansa osaava remonttimies tekemässä. Hän ei sitten osannut lukea mitä rullissa luki, eikä voinut kysyä kun ei kehdannut sanoa, ettei ymmärrä englantia. Tapetti oli non-woven eli liisteri seinään ja tapetti perään -mallia. Hän sitten perinteisesti vetytti vuodat, ja latoi seinään. Näytti kyllä tosi hyvälle kun ne oli juuri laitettu. Seuraavana aamuna tulikin totuus vastaan. Tapetit olivat kuivuessaan kutistuneet, ja vuotien välissä sentin raot. Kauheasti kupruilivat ja lopputulos näytti aivan hirveälle. Kokeilimme sitten ihan omin kätösin uuden tapetin laittoa. Sitä samaahan ei saanut enää lisää, kun oli poistokorista bongattu. 

Remontin vaihteita. Katto näyttää kuvassa keltaiselle, mutta on kyllä olemassaan valkoinen.


Tällainen se oli ostohetkellä:


Hivenen liian retro lattia oli tällainen ennen muutosta. En pidä punaisesta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille