Suodatinpusseista tehty valokranssi
Suodatinpusseista tehty valokranssi


Olen Facebookin eri ryhmissä törmännyt näihin nyt useasti ja pakkohan se oli itsekin kokeilla. Ei muuta kun mamman kanssa suodatinpusseja rypistelemään. Uskomattoman terapeuttista (ja aikaa vievää puuhastelua).

Tarvikkeet:

Suodatinpusseja
Juomalasi tai muu pyöreäksi muotiksi sopiva
Kynä
Sakset
Nitoja
Karamelliväriä
Styroxrengas eli kranssi-aihio
Kuumaliimapistooli
Paristokäyttöiset valot


Ohje ja havainnolliset kuvat löytyivät Arjen Helmiä-blogista (klikkaa linkistä auki)

Omassa versiossani osa kukista on värjätty vihreäksi kastamalla ruusut yksitellen karamelliväriin. Karamellivärin sekoitin veteen ja nestettä oli laakeassa astiassa pohjalla vain muutama milli. Tarkoitukseni on kastaa ihan pikkuisen reunoja, mutta osa ruusuista imaisi niin hyvin väriä että ne värjääntyiväkin kokonaan vihreiksi. Ne ovat myös vaihtelevan sävyisiä, mikä omasta mielestäni antaa kivasti elävyyttä työhön.Värjätyt kukat pitää antaa kuivua ennen liimausta.

Mamma oli tuonut myös paristokäyttöisiä valoja. Tokihan johdollisiakin voisi varmaan käyttää yhtälailla. Valot pujoteltiin valmiiseen kranssiin ruusujen väliin niin, että johto jää piiloon. Patterikotelo on teipattu kiinni kranssin takapuolella ihan perinteisellä ilmastointiteipillä. kotelo on sijoitettu niin, että valot saa helposti napattua päälle työn keskeltä, eikä tarvitse koko kranssia ottaa seinältä sitä varten.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille