Talo halusi päättää remonttijärjestyksen
Talo halusi päättää remonttijärjestyksen

Eilen piti olla askartelupäivä. Willa Sarkko päätti jotain aivan muuta. Tai eräänlaista askartelua tuokin, muttei ihan sitä mitä olin ajatellut. Aamulla tuossa oli vielä sohva. Kuva on siis olohuoneesta.

Sunnuntaiaamu alkoi rauhallisesti kunnes isäntä pyysi minut katsomaan kun kellarin katosta tippuu vettä. Ei muuta kun keskikerroksesta paikallistamaan missä kohdin kellari sijaitsee ja reikä lattiaan. Jo kosteaahan se puru lattian alla oli. Syylliseksi osoittautui putki, jonka yläpuolelta oli hapertunut pala pois. Ja kun ei ei kyseessä ollut vesiputki, vaan se vessasta pois päin menevä putki! Päivähän kuluikin sitten rattoisasti lapatessa purua ja sitä itseään lattian alta pois.


Homma jatkuu vielä useampana iltana. Tuota puruahan on loppujen lopuksi yllättävän paljon. Ja kun kaikki kostea on saatava tässä tapauksessa pois, jotta huoneessa leijaileva aromikin poistuisi. Tietysti tämäkin piti tapahtua sunnuntaina, eikä putken korjaamiseen tarvittavia osia ja työkaluja saanut. Tänään toivottavasti saadaan putki korjattua ja vessakin taas käyttöön.

Se mikä on kaikesta huolimatta vanhan talon purkuhommissa hauskaa, on löydöt. Lattian alta löytyi tällainen lehti vuodelta 1949. Oikein Joululiite. Sopii melkein ajankohtaan, kohtahan on joulu. Tupakkaakin on joku polttanut joskus. Hintalapussa luki 95 markkaa.


Muutoinhan tässä ei olisi ihan niin paljon ongelmaa, mutta kun viereinen huone, eli ruokasali, on edelleen kesken. Nyt sitten tehdäänkin taas uudella innolla sitä eteen päin, jotta olohuoneen tavarat saa nostettua sinne. Sen jälkeen alkaa nopeutetussa tahdissa olohuoneen remontti. Ja kuten kuvasta voi päätellä, tarvitsemme uuden lattian myös. 
Tähän asti olohuoneessa on ollut valkoinen katto. Vaaleat tapettiseinät. Puolipaneelit värinä kellastunut mänty tms. Lakattu puulattia. Verholaudat (että sitten inhoan niitä!!). Nyt pitäisi alkaakin pikaisesti miettimään mitä haluaa jatkossa katsella. Huone on aika suuri. Ehkä noin 30 m2. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että materiaaleja menee myös aika paljon. Verhotangot. Ehdottomasti. Ehkä jotain harmaata ja valkoista. Vähän maalaisromanttista, mutta ei liian rimpusröyhelö-romanttista. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille