DC-Fix -kalvoilua


DC-Fix -kalvoilua

DC-Fix -kalvo on hauska tuttavuus, mutta todellakin varoitan että homma lähtee lapasesta tosi helposti ja fixattavaa alkaa ilmaantua jos vaikka mitä. Tämä kalvo on vähän kun vanhan ajan kirjanpäällystysmuovia. Mutta kuvioita ja värejä löytyy todella paljon. Minulla on olohuoneessa vanha Ikean läpinäkyvästä muovista tehty "pöytä", johon on näppärä piilottaa keskeneräinen kutomus tms. Mutta läpinäkyvään kun ei oikeastaan piiloteta yhtään mitään.


Kalvoa myyvät rautakaupat, Prismat ym. Omani on tilattua täältä: http://www.bauhaus.fi/sisustus-ja-sailytys/tapetit/sisustustarrat-ja-kontaktimuovit.html. Rullia on eri leveyksiä ja yleisimmin niissä on 2 metriä tarraa.

Tarran liimaaminen oli yllättävänkin helppoa, vaikka pöydän muoto ei ehkä ole ihan helpoimmasta päästä. Sitä pystyy nimittäin varovasti irrottamaankin ja liimaamaan uudelleen. Pyöreissä muodoissa käytin avuksi hiustenkuivaajaa. Sillä lämmittämällä tarra pehmenee ja venyy pyöreisiin kohtiin sormin painellen. Miinuksena tässä tuli huomattua että hiustenkuivaajani puhaltaa todella kuumaa ja näpit meinasivat palaa. Hanskat käteen ja tämäkin asia helpottui. Isompia suoria pintoja kannattaa silitellä kiinni lastan avulla, jottei työhön jäisi rumia ilmakuplia. Itse käytin lastana vanhaa muovista bonuskorttia.

Samalla tavalla voi fixailla tarjotinta:


Tai muovista koiranruokatynnyriä (Tämä kalvo on tilattu aliexpress.comista):


Kuten sanottu, tää homma lähtee lapasesta...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea