DIY Huurtenpoistaja pöllöt autoon. Katso ohjeet ja kaavat!DIY Huurtenpoistaja pöllöt autoon. Katso ohjeet ja kaavat!

Vanha ohjehan on laittaa kissanhiekkaa vanhaan sukkaan ja asettaa se autoon, niin ikkunat eivät huurru niin paljoa. Testattu viime talvena ja toimi kyllä. En kuitenkaan halua antaa kenellekään lahjaksi vanhoja, kuluneita sukkia. Piti siis alkaa kehittelemään jotain hauskemman näköistä mallia. Näin jossain kuvan tämän tyylisestä lelupöllöstä ja siitä sitten parin testikappaleen kautta muotoutui huure-pöllö.


Pöllöstä kannattaa myös muistaa, että parhaiten se toimii esimerkiksi auton kojelaudalle nostettuna. Se on kuitenkin syytä nostaa vaikka penkin alle ajon ajaksi. Vaikkei pöllö paina paljoa, niin äkkitilanteessa se voi kuitenkin lentää aika kovaa jonkun päälle.

Pöllön perustarvikkeet ovat yksinkertaiset. Tarvitaan tilkkuja, lankaa, 2 nappia ja kissanhiekkaa. Tähän ei käy mikä tahansa hiekka, vaan sen tulee olla nimenomaan kristallihiekkaa. Tätä löytyy kuitenkin varmasti jokaisesta lähimarketista tai eläinkaupasta. Pöllön kaava löytyy jutun lopusta.


Ompelu:
Aseta pitkät sivut päällekkäin kankaan oikeat puolet vastakkain. Ompele toinen pitkä sivu kokonaan, ja jätä toiseen sivuun täyttöaukko.
Rypytä pohja paikalleen ja ompele kiinni.


Täytä pöllö kissanhiekalla noin puolilleen. Itse käytin täytössä apuna hillosuppiloa, jotteivät hiekkarakeet olleet pitkin pitäjiä. Taita täyttöaukon reunat sisään päin ja ompele reuna kiinni.

Taita suippo hiippa alas päin ja ompele napit silmiksi. Napilla kiinnitetään samalla hiippa paikalleen, eli kiinnitetään se vatsakappaleeseen. Älä ompele kokonaan läpi selkään asti.


Valmis pöllö edestä ja takaa. Tämä tilkku oli vanhasta verhosta. Brodeerattu kuvio jäi aika kauniisti pöllön selkään, vai mitä olette mieltä?

Pöllön kaava. Voit suurentaa sen haluamasi kokoiseksi jatkamalla sivuja viivottimella ja piirtämällä pyöreän osan vaikka lautasen reunalla. Tekiemissäni pöllöissä suora sivu on noin 25 cm.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea