Kotitekoiset huulirasvat -parempia kun kaupan rasvat


Kotitekoiset huulirasvat -parempia kun kaupan rasvat

Kun teet itse, tiedät mitä tuotteet sisältävät. Voit myös muunnella reseptejä makusi mukaan. Näitä on hauska tehdä pikkuviemisiksi tuttavillekin. Mehiläisvahan tilalle voi halutessaan käyttää myös hamppu- tai mantelivahaa. Muutaman päivän testauksen perusteella sanoisin, että hoitaa ja pehmittää rohtuneita huulia jopa paremmin kun kaupan huulirasvat. Nämä ovat niin helppoja ja nopeita tehdä, että enpäs osta enää kaupan rasvoja!

Aineksien hankintapaikat:
Pakkaustukku (purkit, hylsyt ja tarrat. Nimestä huolimatta myyvät myös yksityisille)

Huulirasvan tekoon ohjeita löytyy netistä jos vaikka kuinka paljon. Päätin kuitenkin aloittaa helpoimmasta päästä, ja sitten muuntelin sitä hieman kotoa löytyvien ainesten mukaan. Kaikista huulirasvoista voi halutessaan jättää tuoksun kokonaan pois, jolloin se sopii myös hajusteyliherkille. Ohjeilla tulee 5-6 kpl 5 ml huulirasvahylsyjä tai purkkeja.Ohje 1 Vaniljakerma huulirasva
2 rkl mehiläisvahaa (kosmetiikkalaatuista)
2 rkl mangovoita
2 rkl jojobaöljyä
muutama tippa Vaniljakerma-tuoksua. Tällä ohjeella tulee kova huulirasva, joka soveltuu kierrettäviin hylsyihin.

Ohje 2 Mausteinen huulirasva
2 rkl mehiläisvahaa (kosmetiikkalaatuista)
2 rkl kaakaovoita
2 rkl jojobaöljyä
muutama tippa Mauste-tuoksua. Tästä tuli ihanan jouluinen tuoksu. Tämä sopii myös hylsyihin.

Ohje 3 Omenainen huulirasva
2 rkl mehiläisvahaa (kosmetiikkalaatuista)
1 rkl kookosöljyä
3 rkl jojobaöljyä
muutama tippa Omena-tuoksua. Tämän tein purkkeihin. Sen vuoksi muutin hieman mittasuhteita, jotta huulirasva olisi helpompi ottaa sormella ja levittää.

Valmistusmenetelmä on sama kaikissa kolmessa versiossa. Mittaa ainekset kattilaan, sulata miedolla lämmöllä kaikki muut ainekset, paitsi tuoksu. Ota kattila hellalta kun ainekset ovat sulaneet nesteeksi. Lisää muutama tippa tuoksua ja sekoita hyvin.
Luin jostain vinkin, että huulirasvahylsyt kannattaa ensin laittaa kuminauhalla nippuun, jotteivät ne kaatuile kun hylsyihin kaadetaan sulaa massaa.


Kaada sula massa purkkeihin tai hylsyihin. Minä käytin apuna ihan tavallista ruokalusikkaa. Hitusen sotkin silti ja huomasin samalla, että purkit ja purnukat kannattaa siistiä vasta kun massa on kokonaan hyytynyt.

Siinä se on, valmiina käytettäväksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea