Kaaripitsi kämmekkäätKaaripitsi kämmekkäät

Kaaripitsi ei ole oma keksintöni. Olen nähnyt ohjeen villasukkien varressa Facebookin Voihan Villasukka! -ryhmässä reilu vuosi sitten. Enää en sitä löytänyt tiedostoista, jotta olisin voinut tähän kirjoittaa ohjeen tekijän nimen. Niveleni eivät kestä kylmää, joten aloin hahmottelemaan ohjeesta kämmekkäitä. Ajattelin käyttää niitä tavallisten nahkahanskojen päällä. Nahkahanska pysäyttää tuulen ja villalanka lämmittää.

Langaksi valitsin Novitan 7 veljestä raita 829 harmaa-ruskea. Minulla on ennestään tällä langalla tehtynä kaulaliina, jonka tein neulemyllyllä. Silmukkamäärää jouduin hieman soveltamaan sukan varresta pienemmäksi. Kuvio on yhdeksällä jaollinen, joten silmukkamääräksi tuli 45 silmukkaa. Kudoin puikoilla 4 koska käsialani on melko tiukkaa. Alla olevasta kuvasta näkyy minun tapani tehdä näitä kuvioita. Jaan silmukat puikoille niin, että yhdelle puikolle tulee aina kokonainen kuvio. Tässä jako meni niin, että 3 puikolla on 9 silmukkaa ja 1 puikolla on 18 silmukkaa.

Luo 45 silmukkaa ja jaa se 4 puikolle

1. kerros: *2n, lk, 5o, 2 o yht*, toista *-* kerros loppuun
2. kerros *2n, 1o, lk, 4o, 2 o yht*, toista *-* kerros loppuun
3. kerros *2n, 2o, lk, 3o, 2 o yht*, toista *-* kerros loppuun
4. kerros *2n, 3o, lk, 2o, 2 o yht*, toista *-* kerros loppuun
5. kerros *2n, 4o, lk, 1o, 2 o yht*, toista *-* kerros loppuun
6. kerros *2n, 5o, lk, 2 o yht*, toista *-* kerros loppuun

Toista kerroksia 1–6, kunnes kappaleen pituus on 15 cm. Tee sitten peukalon paikka 2. puikon alkuun. Neulo erivärisellä langalla 6 silmukkaa oikein ja siirrä ne takaisin puikolle. Neulo ne nyt oikealla langalla uudelleen kuvion mukaisesti. Jatka kuviota vielä 4 cm ja päättele silmukat.

Tee toinen kämmekäs samoin, mutta tee peukalon paikka 3.puikon loppuun.

Poimi peukalon silmukat kolmelle puikolle ja pura samalla apulanka pois. Poimi molemmista reunoista 1 silmukka lisää. Yhteensä 14 silmukkaa. Neulo 2,5 cm koko ajan oikein ja päättele silmukat.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea