Modernimmat nakkipiilot & PorokäpysetModernimmat nakkipiilot & Porokäpyset


Joskus on lupa oikaista, eikö? Tällä kertaa käytin valmistaikinaa. Jos ei satu olemaan tätä viljavammaa riesana, niin tavallisesta voi- tai lehtitaikinalevyistä tulee tosi näppärästi nämä. Gluteenittomana esim. Vuohelan Herkun Torttu- ja pasteijataikina pakasteesta sopii tähän.

Porokäpysten innostus lähti isosiskon tekemistä ihan mielettömän hyvistä porotortuista. Meidän lähikaupan valikoima kun ei ole ihan toivotun laajuinen, jouduin tekemään ohjeesta oman sovellukseni.

Modernit nakkipiilot


Ainekset:
Valmistaikinaa
Nakkeja
Ketsuppia
Maustekastiketta
Kananmuna

-Leikkaa valmistaikinasta neliön muotoisia levyjä. Sivele levyille ketsuppia ja maustekastiketta (Lidlin Hickory sopi mukavasti). Aseta nakki levyn päälle ja kiedo rullalle.
-Leikkaa rullaan 6 viiltoa. HUOM! Ei pohjaan asti! Leikkaa sen verran, että nakki katkeaa kokonaan, mutta alapuolen taikina jää ehjäksi.
- Käännä viipaleet auki yksitellen. Ne kääntyvät ympyräksi kuten kuvassa. Voitele kananmunalla. Laita keskikohdan päälle siivu vuohenjuustoa ja paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.PorokäpysetValmistaikinaa
100 g Emmental juustoa
100 g Savuporo -tuorejuustoa
80 g (1/2 prk) ranskankermaa


Raasta juusto hienolla terällä. Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa. Leikkaa taikinasta neliön muotoisia levyjä. Leikkaa levyihin viillot kuvan mukaisesti vinoon.
Lusikoi täytettä viiltojen keskelle ja taita reunoilta lievekkeet keskelle ristiin.
Käännä viimeinen leveämpi pala edellisten päälle (ylöspäin) ja taita sen reunat kävyn alle.
Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea