Projekti nimeltä olohuone


Projekti nimeltä olohuone

Tämä huone on ollut remontin alla pari vuotta. Tämä ei ehkä ollut ihan pientä pintaremonttia, ja hieman urakka laajeni purkuvaiheessa. 80-vuotiasta taloa purkaessa ei aina tiedä, mitä kerrosten alta löytyy. Toisaalta se on hauskaa, toisaalta olen täysin kypsä purkamiseen ja siitä tulevan rojun määrään. Meillä kun on ajatuksena tehdä remonttia sitä mukaa kun on aikaa, rahaa ja innostusta. Joskus on hetkiä, jolloin ei ole niistä mitään.

Huone on noin 30 m2 ja meillä se on ollut ruokasali. Kun se mokoma viemäriputki meni hajoamaan olohuoneen lattian alta, niin tästä tulee valmistuttuaan hetkellisesti olohuone. Sitten joskus kun saadaan olohuonekin valmiiksi niin tämä tulee palautumaan ruokasaliksi. Tykästyttiin tähän liikaa, ja huonejärjestys muuttui. Tämä jäi olohuoneeksi.

Lähtötilanne oli tällainen:


Purkamista todella tässä huoneessa riitti kun se päätettiin purkaa pohjia myöden.
- Seinistä irrotettiin 3 kerrosta levyä. Tai paikoin sitä oli neljäkin kerrosta. Yhdessä kerroksessa olisi ollut todella kaunis tapetti. Harmitti kun siitä puuttui liian isoja paloja, jotta sen olisi voinut jättää. Purettiin sitten ihan hirrelle asti lopulta. Ja verholaudat!! Inhoan niitä.

- Lattiasta purettiin muovimatto, levyt ja alta vielä puulattiakin. Se olisi myös mieluusti säästetty, mutta oli kovin huonokuntoinen ja siitäkin puuttui paloja. Lattian alta imuroitiin purut pois isolla imuautolla. Kätevästi tuo imurointi kyllä hoitui. Letku vaan ikkunasta sisälle. Ja auto vie koko moskan hävitykseen. Purujen tilalle tuli nyt puhallusvilla ja päälle uutukainen lautalattia.

- Katosta irrotettiin Haltex-levyt (ja miljoona pientä naulaa, jotka piti pihdeillä nyppiä pois). Niiden alta paljastui ihan kivan näköinen paneelikatto. Vanha paneelikatto on maalattiin pari kertaa valkoisella kattomaalilla. Patterit saivat myös maalikerroksensa kun ne olivat vaaleansiniset, mikä ei oikein nyt sopinut suunnitelmaan. Samoin ikkunan puitteet.

Vanhat hirsiseinät haluttiin jättää näkyviin. Ne olivat kuitenkin kovin kirjavat, mutta emme halunneet niitä maalata. Ideaksi jalostui sitten sävytetty saunasuoja. Tämä olikin hyvä kokeilu. Pinnasta tuli tasaisemman näköinen. Se näyttää kuitenkin ihan sille, ettei mitään olisi tehty. Saunasuoja ei myöskään jätä kiiltoa pintaan. Huoneen yksi seinä on lautaa, joten se päätettiin levyttää uudelleen ja myöhemmin tapetoida. Tapetit on ostettu jo hyvissä ajoin, kun sattui löytymään Lappeenrannan reissulla ale-korista sopivat!

Ovi-aukko ruokasalin ja olohuoneen välillä päätettiin avartaa, jotta tilat olisivat yhtenäisemmän oloiset. Lattia maalattiin kolmeen kertaan Tikkurilan Permolla. Listoja huoneeseen sitten maalattiinkin ihan urakalla. Olisihan niitä toki saanut valmiiksi maalattuna, mutta hintaero sai maalailemaan. Niitähän menikin yli 100 metriä. Kattoon ei löydetty tarpeeksi leveää listaa, joten se toteutettiin kahdella suoralla ja yhdellä vinolistalla.
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea