Klassikon uusi muoto: Keikauskakku rengasvuoassa, gluteeniton
Klassikon uusi muoto: Keikauskakku rengasvuoassa, gluteeniton
Vanha klassikko, ananas-keikauskakku saa uutta ilmettä kun sen tekeekin välillä rengasvuokaan.
Ainekset:
- 3 munaa
- 2 dl Siro erikoishienoa sokeria
- 4 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl ananasmehua (säilykepurkin liemi)
- 150 g sulatettua voita
Vuokaan:
- 50 g pehmeää voita
- gluteenitonta jauhoa tai korppujauhoa
- 1 prk ananasrenkaita
- 75 g kirsikoita
- fariinisokeria
Voitele ja jauhota vuoka. Ripotettele pohjalle hieman fariinisokeria. Leikkaa ananasrenkaat puoliksi. Aseta ananakset ja kirsikat vuokaan kuvan mukaisesti.
Tee taikina: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita sekaisin. Nostele taikinaa vuokaan, peittäen ananakset ja kirsikat. Tasoita pinta.
Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.