Klassikon uusi muoto: Keikauskakku rengasvuoassa, gluteeniton




Klassikon uusi muoto: Keikauskakku rengasvuoassa, gluteeniton

Vanha klassikko, ananas-keikauskakku saa uutta ilmettä kun sen tekeekin välillä rengasvuokaan.
Ainekset:
  • 3 munaa
  • 2 dl Siro erikoishienoa sokeria
  • 4 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ananasmehua (säilykepurkin liemi)
  • 150 g sulatettua voita
Vuokaan:
  • 50 g pehmeää voita
  • gluteenitonta jauhoa tai korppujauhoa
  • 1 prk ananasrenkaita
  • 75 g kirsikoita
  • fariinisokeria
Voitele ja jauhota vuoka. Ripotettele pohjalle hieman fariinisokeria. Leikkaa ananasrenkaat puoliksi. Aseta ananakset ja kirsikat vuokaan kuvan mukaisesti. 






Tee taikina: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita sekaisin. Nostele taikinaa vuokaan, peittäen ananakset ja kirsikat. Tasoita pinta. 
Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.