Toukokuun tyyny jämälangoista - kalanruotoneuletta ja kuviota

Toukokuun tyyny jämälangoista - kalanruotoneuletta ja kuviota

Sain (omasta mielestäni) erittäin hyvän idean kaivaa kaikki vanhat jämälangat käyttöön. Niitä on muuten sitten todella paljon. Siis todella, todella paljon. Joka työstä jää aina puoli kerää, joskus kokonaisia keriäkin. Etenkin tällaiselle lankahamsterille. Kyllästyn aina tekemään kymmeniä samanlaisia virkattuja ruutuja tms. ja maailma on täynnä ihania neulemalleja.
Idea on yksinkertainen: 12 kuukautta, 12 tyynyä, 12 itselle uutta mallia ostamatta yhtään uutta lankakerää. Ja myös ne omat inhokkivärit sieltä käyttöön.
  • Koko: Noin 35 x 35 cm (sisustyyny on 35x35 cm)
  • Puikot: Pyöröpuikko 60 cm 7 mm
  • Silmukoita: 140 s
  • Lanka: Drops Eskimo noin 10 vuoden takaa. Ostin tätä aikanaan reilummin (kun halvalla sai), mutten ole saanut siitä mitään muuta aikaiseksi kun viime talvena tekemäni huivi käsivarsineulonnalla. Tätä oli siis jäljellä useampi kerä, joista osa vajaita. Tähän työhön sitä meni noin 4,5 täyden kerän verran. Huomasi hyvin, että langat ovat vanhoja. Vaikka ne on aikanaan ostettu yhtä aikaa ja kaikki ovat samaa erää, niin yksi lanka on paljon tummempi kuin muut. Päällä olleet kerät ovat kai jossain vaiheessa haalistuneet.
Ajattelin ensin tehdä kalanruotoneuleella koko tyynyn. Tämä tekniikka oli minulle täysin uusi tuttavuus, mutta se olikin helppo oppia tämän Garnstudion videon avulla. Tein sitä 6 kerrosta ja totesin että tämä vääntäminen käy liikaa huonompaan käteeni. Ranne tuli niin kipeäksi, että pakko oli vaihtaa tekniikkaa.

Kuvioneule:
Kuvio on jaollinen 7 silmukalla. Tässä työssä 140 s. Malli on helppo, ja sen oppii nopeasti muistamaan. Olen piirrellyt ruutuvihkoon aina aika ajoin hauskoja kuvioneuleita, ja tämä malli kaivautui sieltä. Valitettavasti en ole ollut niin viisas, että olisin kirjoittanut ylös mistä ohjeen olen silloin löytänyt. Tästä tulee aika paljon levämpi, kuin kalanruotoneuleesta. Virkkasin ketjusilmukoista nauhan, jonka pujottelin tyynyn reunaan. Nauhalla reunan voi kuroa kasaan mieleisensä verran. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille