Virkattu Sateenkaarihuivi - Sateenkaaren alla ei voi murjottaa. Helppo ohje.


Virkattu Sateenkaarihuivi -Sateenkaaren alla ei voi murjottaa -tämä huivi piristää synkänkin päivän

Sateenkaarihuivia sopii hartiahuiviksi tai vaikka peitoksi jaloille. Olen kuukauden tyynyihin hukannut jämälankoja, mutta nämä ristipistolangat ovat odotelleet inspiraatiota hmm... lähes 20 vuotta. Hui! Tilasin joskus jättilajitelman noita lankoja, mutta ristipisto-innostukseni laantui ja ovat sitten saaneet olla ja odotella rauhassa. Jotenkin vaan tuli mieleeni että noistahan voisi virkata jotain. Sävyjä on paljon. Jotain lankoja on 2-3 vyyhtiäkin samaa, osaa taas on vain vajaa vyyhti. Aluperin noissa on 8 metriä 100 % puuvillalankaa vyyhdissä. Merkkejä oli kahta, DMC sekä Janlynn, joista molemmat ovat 6-säikeisiä muliinilankoja. Pätkiä oli yhteensä 112 kpl.

Etukäteen kyllä mietin päättelyn työmaata, sillä langan jatkokohta tulee suunnilleen jokaiselle kerrokselle. Jos et jo osaa tätä langan vaihto -tekniikkaa, niin katso seuraava video (linkki videoon) Se nimittäin säästää hermojasi. Minäkin löysin tuon vasta parin ensimmäisen värin jälkeen, mutta sen jälkeen en muuta käyttänytkään. Tein näin pääteltynä langoista 2 kerää, jotta sain virkata ilman jatkuvia langan solmimisia.
Tein todella yksinkertaista virkkausmallia, sillä työn väri-iloittelu tulee langoista. Halusin käyttää nämä kokonaan pois, joten en vaihtanut lankaa kerroksen vaihtuessa, vaan virkkasin jokaisen langan niin pitkälle kun lankaa riitti ja vaihdoin sitten vasta seuraavaan. Työn koko on 80 cm x 130 cm.
Virkkuukoukku 3,5 mm
Tee ensin 80 cm ketjusilmukoita. Tee vielä 3 silmukkaa kääntymiseen, näistä tulee 1. pylväs. Tee kaksi pylvästä, 2 ketjusilmukkaa ja hyppää 2 silmukan yli. Toista seuraavaa *3 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, hyppää 2 silmukan yli* kerros loppuun.
Kerroksen vaihtuessa tulee vuorokerroksin kääntyminen joko 4 ketjusilmukkaa ja sitten taas *_* mallia tai 2 ketjusilmukkaa, 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, hyppää 2 yli, 3 pylvästä.
Olen tehnyt pylväät alemman kerroksen ketjusilmukoiden ympärille, eli otan langan ketjusilmuikoiden alta, enkä läpi.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille