Piristystä sadepäiviin, simppelit perussukat tuovat langan värit esille.


Piristystä sadepäiviin, simppelit perussukat tuovat langan värit esille.

Kun lanka on itsessään kirjava, tulee värien leikkiä ihan perusohjeellakin. Näissä oikein kirjavissa tuntuu, että kuvioneuleet usein hukkuvatkin langan väreihin. Tässä myös hauskasti tuli huomattua eri silmukkamäärän vaikutus kuvion muodostumiseen. Ennen ensimmäisiä kavennuksia värit tulevat sukan eri puolille, mutta kun kaventaa 2 silmukkaa, alkavatkin raidat muodostua.
Jalan koko 38 ja paksut pohkeet
Lanka Novita Nalle 881 kukkaketo
Puikot 3,5 mm
  • Luo 56 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo joustinneuletta 2 oikein, 2 nurin 5 kerrosta. Jatka sitten sileää neuletta, eli koko ajan oikein.
  • Neulo 31 kerrosta ja kavenna seuraavalla kerroksella 1.puikon lopussa ja 4.puikon alussa 2 oikein yhteen.
  • Jatka taas sileää neuletta 22 kerrosta ja kavenna seuraavalla jälleen 2 silmukkaa samoin kun aiemmin.
  • Jatka edelleen sileää neuletta 16 kerrosta ja tee kantapään paikka (=26 silmukkaa). Neulo apulangalla 2. ja 3.puikkojen silmukat ja neulo ne sitten työn langalla uudelleen. Neulo vielä 1 kerros.
  • Kavenna taas 2 oikein yhteen 1. puikon lopussa ja 4. puikon alussa. Neulo 2 kerrosta oikeaa välissä, ja toista kavennus, jälleen kaksi välikerrosta ja kavennus.
  • Tasaa silmukat puikoille. Neulo 34 kerrosta ja aloita kärkikavennukset
  • Neulo 1.ja 3.puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1 oikein, 2.sekä 4.puikon alussa 1 oikein, 2 oikein yhteen ja Tee kavennukset joka 2. kerros kunnes silmukoita on työssä jäljellä enää 22 s. Sen jälkeen tee kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on enää 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele.
  • Tee kantapää. Poimi ensin silmukat puikoille ja pura sitten apulanka pois. Poimi aukon kummastakin reunasta 4 silmukkaa lisää (yhteensä 60 s). Aloita neulominen työn sivulta. Neulo yksi kerros oikeaa ja aloita kavennukset. Neulo 1.ja 3.puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1 oikein, 2.sekä 4.puikon alussa 1 oikein, 2 oikein yhteen ja Tee kavennukset joka 2. kerros kunnes silmukoita on työssä jäljellä enää 36 s. Sen jälkeen tee kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on enää 9 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele.
  • Huomioni: Kantapään voisi jatkaa pidemmälle välikerroksilla, jotta kantapäästä tulisi pidempi. Huomasin sen vasta valmiissa työssä. 

  • Silmukoiden määrä vaikuttaa hauskasti raitojen muodostumiseen. Silmukkamerkit ovat kavennusten kohdalla.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea