Repun ompelu -pienehkö pirteä kesäreppuni munRepun ompelu -pienehkö pirteä kesäreppuni mun

Tämä ei ehkä ollut paras idea tehdä, vaikka lopputulokseen olenkin tyytyväinen. Välillä en tiennyt kumpi meistä kiroili enemmän minä, vai ompelukoneeni kun moninkertaisin paksuja kohtia koitimme yhdessä kasata. En löytänyt mieleisiäni kaavoja, joten otin malliksi Fjällräven Mini Kanken -reppuni. Siitä sain tutkittua muutamia kohtia, mutta halusin myös vuorittaa repun, jotta sain sisällekin taskuja. Materiaalit repussa ovat kotoa löytyneitä jämiä. Päällikangas on koristetyynystä. Vuorikangas on mökin verhon jämäpala. Nauhaa, kangasmerkki, vetoketju ja muuta pientä tilpehööriä kaivelin kaapista. Helpommin tämä olisi tietysti taas sujunut kun olisi kävellyt kangaskauppaan. Nyt oli tehtävä sen mukaan, mihin kangas riitti. Ja varmasti tämän olisi voinut tehdä jotenkin helpomminkin, mutta olen huono tekemään ilman kaavoja ja ohjeita. 

Vuoren teko päällikappaleen vetoketjun kanssa meni niin paljon yli ymmärrykseni, että siinä jouduin oikaisemaan. Mutta saumathan jäävät repun sisälle.

Leikkasin etu/takakappaleet noin 22 x 26 cm. Reunakaistaleet leikkasin niin, että koristetyynyn vetoketju jäi yhdeksi palaksi. Lisäksi leikkasin suikaleet hihnoihin, sangaksi sekä etupuolen taskun palat. Vuoresta leikkasin samat etu/takakappaleet sekä reunakaistaleet ja taskut.

Ompele ensin taskut etukappaleeseen ja vuoren etu/takakappaleeseen. Äitini neuvoi aikanaan minulle kätevän jutun, jota tulee tehtyä joka laukkuun. Nimittäin kun laittaa soljen, mihin voi napata helposti avaimet niin niitä ei tarvitse kaivella mistään kassin pohjalta. 

Yhdistä vuoren sivu-kappaleet vetoketjupalaan. Ompele sivukaitaleet ympyräksi. Ompele sitten kahva sekä hihnat. Kiinnitä sivukappaleet etu ja takakappaleisiin. Laita hihnat sekä kantokahva kappaleiden väliin oikealle puolelle. Käännä laukku ympäri ja sitten vaan olalle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille