Metsämansikka-vaniljahillo

Metsämansikka-vaniljahillo

Metsämansikkahillo on jotain taivaallista. Metsämansikassa on aivan oma makunsa. Vaikka niiden kerääminen on tavallisia mansikoita moninkertaisesti työläämpää, maku kyllä korvaa sen monikertaisesti. Metsämansikka on myös kiitollinen kasvamaan puutarhassa. Sen siirto onnistuu helposti metsästä puutarhapenkkiin jos saa (maanomistajan luvalla) taimia siirtää jostain. Olen siirtänyt niitä parina vuotena ja puutarhamaassa marjoista tulee suurempia kun metsässä. Ei tietenkään mitään puutarhamansikan kokoisia, mutta selvästi suurempia kun metsän ja pellon laidoilta keräämäni.
Ainekset:
  • 1 kg puhdistettuja metsämansikoita
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 kg Hillosokeria
  • 1tl Dr.Oetker Bourbon Vanilla Paste -tahnaa TAI 1 kpl vaniljatanko
Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kun sokeri on sulanut lisää vanilla paste tai vaniljatanko. Keitä kevyesti kuplien 10-15 minuuttia. Sekoita välillä, jottei hillo pala pohjaan. Anna jäähtyä noin puoli tuntia, sekoita välillä etteivät kaikki marjat ole vain pinnalla. 
Kaada hillo puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne tiiviisti. Hillo jähmettyy lopullisesti noin vuorokauden aikana. Säilytä viileässä.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille