Helpot ja nopeat tossuliinit


Helpot ja nopeat tossuliinit

Mä olen nyt innostunut näistä nopeista ja helpoista tossuista, mutta ei kai se haittaa jos niitä on useammatkin. Tähän ei ollut varsinaista ohjetta, aloin vaan tekemään. En kohdistanut lankoja mitenkään, vaan aloitin vaan siitä mistä kerä alkoi. Samoin toisen tossun kohdalla aloitin suoraan siitä, mihin edellinen loppui.
  • Puikot 6 mm sukkapuikot (sekä pitkät puikot tai pyöröpuikko)
  • Lanka Adlibris Socki Väri Ocean 2 kerää (100 g = 200 m). Kävisi yhtä hyvin esim. Novitan 7 Veljestä
  • 2 nappia
  • Neula
Neulotaan yhtä aikaa kahdella langalla. 
Jalan koko 38-39
Luo 32 silmukkaa yhdelle puikolle.
Neulo koko ajan oikein kunnes 30 kerrosta. Jos ei satu olemaan pitkiä puikkoja/pyöröpuikkoa sopivasti hollilla, niin onnistuu neuloa myös näin kahdella sukkapuikolla.


Jaa silmukat 4 puikolle ( 8 s per puikko). Jatka neulomista koko ajan oikein nyt ympyränä kuten sukkaa tai lapasta tehdessä.

Neulo 15 kerrosta koko ajan oikein ja aloita kärkikavennus. Kaksi oikein yhteen neulotaan ihan samoin kun oikea silmukka, mutta laitetaan kerralla puikko läpi kahdesta silmukasta. -Neulo *2 oikein, 2 yhteen, 2 oikein, 2 yhteen* toista sama kaikilla puikoilla -Neulo 2 kerrosta pelkkää oikeaa. -*Neulo 1 oikein, 2 yhteen, 1 oikein 2 yhteen* toista kaikilla puikoilla -Neulo 1 krs pelkkää oikeaa -Neulo *2 yhteen, 2 yhteen* toista kaikilla puikoilla Katkaise langat, pujota ne läpi silmukoista. Pujota lanka nurjalle ja päättele hyvin.Ompele kantapää kiinni ja päättele langat.

Pujota pätkä lankaa läpi napin molemmista rei'istä.

Pujota langan pää aineoikein-neuleen reunasta noin 3 senttiä yhdistymiskohdasta. Pujota langan toinen pää samoin toisesta reunasta läpi ja solmi kiinni. Katkaise langan päät.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea