Peruna-kaurasämpylät, gluteeniton
Peruna-kaurasämpylät, gluteeniton
Edes puhdas, gluteeniton kaura ei sovi kaikille gluteenittomille. Minulle se kuitenkin tuntuu sopivan. Kaura antaa mukavaa makua ja rakennetta sämpylöihin, ja siksi sitä onkin tässä ohjeessa kahdessa muodossa. Kaurajauho ei yksistään kuitenkaan toimi, vaan taikinasta tulee liisteriä jos pelkällä kauralla koittaa tehdä.
Ainekset:
- 1 pkt hiivaa
- 0,5 l kädenlämpöistä vettä
- 0,5 pussia (50 g) perunamuussijauhetta
- 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta kaurajauhoseosta
- 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen rouheista gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria
- 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen höyrytettyjä gluteenittomia kaurahiutaleita


Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.