Pikaompeluna kukkia, ei kun neulatyynyjä


Pikaompeluna kukkia, ei kun neulatyynyjä

Hukkasin neulatyynyni nuppineuloineen. Tai ehkä se on vaan hyvässä tallessa, mutta emme ole tavanneet vähään aikaan. No onneksi nuppineulat eivät kamalasti maksa, joten uusia hankkimaan. Hermostuin kuitenkin niiden muovirasiaan alta aikayksikön, joten neulatyyny tarvitaan. Varmuuden vuoksi tein kaksi samantien. Idea ei ole omani, vaan löysin tällaisen Pinterestin kautta (klikkaa tästä alkuperäiseen ohjeeseen). Oikeastaan se ei edes ollut neulatyyny ja ohjeetkin oli kielellä, jota en ymmärrä mutta ajattelin että se käy neulatyynyksi. Mutta kuvathan on suomeksi. 
Tein kaksi mallia, toisen ranteeseen ja toisen pöydällä pidettäväksi. Tässä mallit kuten minä ne tein. Jos haluat tehdä ilman rannelenkkiä olevan, leikkaa pyöreät kappaleet kankaasta (2kpl) ja aloita ohjeen kohdasta 9.
Pienempi rannemalli: ympyröiden halkaisija 11 cm, isompi pöytämalli 14 cm. Rannemalliin lisäksi 1 cm levyistä kuminauhaa ja 5,5 x 35 cm kaitale kangasta. Molempiin nappi ja lankaa sekä täytteeksi vanua. Käytin kotoa löytynyttä Novita Kotiväki puuvillalankaa (100 g= 332 m, puikot 1,5-2). 
1. Leikkaa kankaasta kaksi ympyrää, halkaisija noin 11 cm ja yksi suorakaiteen muotoinen kappale 5,5 x 35 cm. 2. Taita suorakaiteen pitkiltä sivuilta noin 0,5 mm käänne molemmin puolin. 3. Taita pituussuunnassa kahtia putkeksi ja ompele pitkä sivu kiinni. 4. Pujota kuminauha putkeen.5. Ompele kuminauha kiinni toisesta päädystä. 6. Kiristä kuminauhaa ja leikkaa se ranteeseesi sopivaksi. Huomaa mitassa, että päät menevät noin sentin päällekkäin. Ompele toinen pääty myös kiinni. 7. Käännä nauhan päät noin sentin verran päällekkäin renkaaksi ja aseta se toisen ympyrän keskelle. 8. Ompele se kiinni.


9. Laita ympyrät oikeat puolet vastakkain ja ompele ulkoreuna kiinni. Muista jättää kääntöaukko! 10. Käännä oikein päin, täytä vanulla ja ompele täyttöaukko kiinni. 11. Pujota lanka neulansilmään ja aloita ompelu. Pujota neula läpi työn keskeltä. Kierrä reunan ympäri kuvan mukaisesti ja pistä neula läpi aloitusreiästä. Kiristä hiukan. Tee seuraava lenkki vastapuolelle. Sitten puoliväliin, puoliväliin. Eli ensin kello 12, sitten 6, 3 ja 9. Tämän jälkeen vielä jokaiseen väliin. Kaiken kaikkiaan yhteensä 8 lenkkiä. Ompele lopuksi nappi keskelle. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille