Tuhti lounaspiirakka perunapohjalla, gluteeniton




Tuhti lounaspiirakka perunapohjalla, gluteeniton

Tukuisa piirakka sopii myös lounaaksi. Tämä piiras on täyttävä, eikä sitä tarvitse syödä koko piirakkaa, jollei ole aivan kiljuva nälkä. Pohja saa vaihtelua perunamuusijauheesta.

Pohja:
  • 1 dl öljyä
  • 0,5 dl sokeria
  •  1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 pss (100 g) perunamuusijauhetta
  • 0,5tl leivinjauhetta
Sekoita taikinan ainekset kulhossa puuharukalla tasaiseksi taikinaksi ja taputtele piirakkavuokan pohjalle ja noin sentin verran reunaa ylös päin. 
Täyte:
  • 75 g salamisuikaleita
  • 125 g kinkkusuikaleita
  • 200 g (1 pss) herne-maissi-porkkanaa (pakaste)
  • 250 g (1prk) Jugurttirahkaa
  • Pinnalle: juustosiivuja
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle. Siivuta juustoa päälle. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.