80-luvun hitti, juustotorttu (gluteenittomana versiona)


80-luvun hitti, juustotorttu (gluteenittomana versiona)

Tämän kertainen leivontaohje on ollut hitti 80-luvulla, jolloin sen esikuva on julkaistu ET-lehdessä. Nyt siitä gluteeniton versio. Ohjeessa tätä suositeltiin tarjoamaan paitsi kahvin kanssa, niin myös lounaalla raikkaan salaatin kera. Helppotekoinen piirakka ei tarvitse kovin erikoisia ainesosia, vaan lähikaupan antimilla pärjää mainiosti.
Ohjeeni on julkaistu myös Keskiviikko-lehdessä 13.9.2017
Pohja:
  • 150 g voita
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 rkl maitoa
  • 1 dl emmentaljuustoraastetta
Täyte:
  • 2 munaa
  • 1 rkl gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 dl emmentaljuustoraastetta


Sekoita voi ja jauhot keskenään. Lisää joukkoon maito sekä juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle. Paista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään. Kumoa pohjan päälle ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.
Huom! Jos et tarvitse gluteenitonta, voit korvata ohjeen jauhot samalla määrällä vehnäjauhoja.