Roskartelua -Säilytyskori kahvipusseista ompelematta
Roskartelua -Säilytyskori kahvipusseista ompelematta

Roskartelua eli askartelua roskista taas pitkästä aikaa. Luin internetin ihmeellisestä maailmasta ohjeen, jossa oli tehty kahvipusseista kauppakassi sulattamalla ne silitysraudalla kaksinkertaiseksi ja leikkaamalla siitä suikaletta punontaan. No tämähän oli testattava! Yleensä olen leikannut pussin kahdeksi, taitellut nelinkertaiseksi ja ommellut. Työlästä. Ajattelin, että tämä kyllä kuulostaa ihan liiankin helpolta toimiakseen, mutta kokeiltavahan se oli. En minä kyllä uskaltaisi tähän kauppaostosten painoa laittaa, mutta säilytyskorina ihan mukava ja todella paljon nopeampi tapa tehdä. Toinen ongelma on se, että tykkään käyttää Presidenttiä, eikä sen kaksinkertaiset pussit toimi tässä. Onneksi oli kuitenkin varastossa Juhlamokkaakin, ja niistä tämän pystyi tekemään. Punominen on tehty samaan tapaan aiemmin tekemäni koiranruokapussikassin (klikkaa tästä) kanssa, mutta siinä ompelin suikaleet ensin kasaan.
Tee näin:
Avaa kahvipussien alasauma vetämällä. Litistä pussi.

Laita pussit peräkkäin niin, että ne ovat noin sentin verran päällekkäin ja silitä kiinni toisiinsa. Silitä tarvittava määrä pusseja peräkkäin.
Leikkaa pitkiksi suikaleiksi. Tässä työssä pussi on leikattu neljäksi suikaleeksi.

Aloita punominen pohjasta. Joka toisen yli, joka toisen ali. Alussa kannattaa varmistaa vaikka teipillä, että suikaleet pysyvät paikallaan ja tulevat napakasti kiinni toisiinsa.
Kun pohja on valmis, taita suikaleet reunaa pitkin sisäänpäin. Tee taitos kynnellä tai vaikka puulastalla.
Aloita tämän jälkeen reunan punominen samalla tavalla, mutta suikaleet kiertävät korin ympäri. Voi mitata suikaleen ja silittää niiden päät yhteen valmiiksi renkaiksi. Kun korkeus on sopiva, laita ylimmäiseen kaksi rengasta kerralla. Näin saat taiteltua ylimääräiset suikaleet joka toisen sisäpuolelle ja joka toisen ulkopuolelle. Leikkaa ylimääräiset päät pois.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille