Rusettimyssykkä - neulottu pipoRusettimyssykkä

Hauska pipo, myssy jonka sopii aloittelevallekin neulojalle. Se näyttää monimutkaiselle, muttei oikeasti ole sitä. Idean tähän myssyyn löysin Metsämajan blogista (Klikkaa tästä). Hänen mallissaan oli joustinosa tehty 3o, 3n joustimella, mutta pikkuisen minun piti taas soveltaa oman näköisekseni. Tämän langan olen saanut lahjaksi, ja se on odotellut oikeaa ohjetta jo hetken. Lanka on 100 % villaa, joten epäilin sen kestoa esim. sukissa. Se on kuitenkin todella miellyttävän tuntuinen,  eikä ihmeekseni tunnu edes kuttitavalta. 
Puikot: 4 mm sukkapuikot (lisäksi pitkät puikot jos tykkää. Itse tein sukkapuikoilla myös tasona neulottavan osan.)
Lanka: 100 g Louhittaren Luolan Pohjan Akka väri: Hämy.
Tähän kävisi myös 7-Veljestä, Adlibris Socki tms. paksuiset langat.
Luo 30 silmukkaa. Tein kappaleen molemmissa reunoissa koko ajan oikeaa 1 silmukalla ja muilla joustinta:
Joustinneule: 
6 kerrosta: 4 o, 2 n
6 kerrosta: 1 o, 2 n, 3 o
Neulo 9 s oikein, 2 yhteen toista tätä kerros loppuun
neulo 1 krs oikein
neulo 8 s oikein, 2 yhteen ja toista tätä kerros loppuun
neulo 1 krs oikeinNeulo joustinneuletta 70 cm ja päättele.Mittaa kaitaleen molemmista päistä 10 cm pois ja poimi neljälle sukkapuikolle 88 silmukkaa keskimmäisen 50 cm matkalta (=22 s per puikko).

Neulo suljettuna neuleena koko ajan oikeaa 9 cm. Aloita sen jälkeen kavennukset:
Neulo 9 s oikein, 2 yhteen toista tätä kerros loppuun
neulo 1 krs oikein
neulo 8 s oikein, 2 yhteen ja toista tätä kerros loppuun
neulo 1 krs oikein
Jatka näin kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Eli kavennuskerroksella aina kavennusten välissä vähenee 1 silmukka, ja joka toinen kerros oikein.
Pujota lanka läpi 8 silmukasta, kiristä ja päättele nurjalle.


Sitten alkaa se jännä osuus. Metsämajan blogissa oli sanottu että nyt saa käyttää luovuutta ja solmia miten haluaa. Kokeilin erilaisia solmuja, ja joko niistä tuli liian suuria ja massiivisia, tai sitten noita häntiä oli liian lyhyesti. Päädyin ihan vaan rusettin.

Ajattelin, että rusetti ehkä pelkän kiinni ompelun lisäksi vaatii jotain. Ja lankaakin oli vielä hieman jäljellä. Ompelin ensin kiinni rusetin rypytyksen muutamilla pistoilla ja tein sitten rusetin keskelle nauhan. Nauha on neulottu seuraavasti: luo 20 silmukkaa, neulo 3 kerrosta aina oikein ja päättele. 
Pujota nauha lenkiksi solmun ympärille ja ompele reunoista kiinni renkaaksi. Asettele rusetin hännät nätisti ja ompele parilla kiinni nurjalta puolelta. Varmaan jokaisesta mallista löytyy aina paranneltavaa, jotta olisi juuri itselle sopiva. Tästä tekisin toisella kerralla hieman matalamman neulomalla esim. 4-5 cm sileää ennen kavennuksia. 
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille