No nyt voi kilkuttaa puikkoja kävellessäkin -ommeltu lankapussukka
No nyt voi kilkuttaa puikkoja kävellessäkin -ommeltu lankapussukka

Olen näitä katsellut Pinterstissä jo pitkään, mutta ei ole tullut kokeiltua. Nyt ajattelin sellaisen kuitenkin tehdä ja samaisesta paikasta löytyi valmis kaavakin (klikkaa tästä kaavaan). Ohjekin tuosta linkistä löytyy, mutta siihen ei minulla kielitaito riittänyt. Tein sen sitten omalla tavallani, joka ei välttämättä ole oikea tai edes helpoin. Ajattelin myös tehdä yksinkertaisen taskun, johon voi sujauttaa tarvittaessa vaikka keskeneräisen työn ohjeen lapulla tms.
Tällä ohjeella tehtynä pussukkaan mahtuu yksi 100 g kerä esim. 7-Veljestä tai Nallea. Jos haluat pari väriä mukaasi, suurenna pussukkaa sen mukaan. Minä ajattelin, etten viitsi kannella kuitenkaan kun yhtä isoa, tai paria jotain pientä kerää. Pussukkaa käyttäessä neulominen kannattaa suorittaa niin, että lanka tulee kerän sisältä. Tuntuu toimivan tämän pussukan kanssa huomattavasti paremmin kun päältä aloitettu lanka. 

Leikkaa kaavan mukaiset kappaleet sekä vuori- että päällyskankaasta. Tein noin 0,5 cm saumavarat kaavaan. Yläreuna on leikattu taitteelta! Leikkaa lisäksi neliö päällyskankaasta taskua varten.

Huolittele taskukappaleen reunat siksakilla. Käännä yläreunasta pari senttiä nurjalle ja tikkaa reuna.


Aseta tasku paikalleen ja käännä sivu- sekä alaraunat. Tikkaa tasku kiinni päällikankaaseen päältä päin.Taita päällikangas oikeat puolet vastakkain ja ompele alareuna sekä sivureunat. Tee sama vuorikankaalle.Taita kulmat ja ompele ne kiinni. Tee sama toiselle kulmalle sekä vuorikappaleen molemmille kulmille.


Aseta vuori paikalleen kassin sisälle. Käännä vuoren ja päällisen reunat sisälle ja tikkaa läheltä reunaa.
Lanka pussiin ja menoksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea