Pesukoneessa huovutetut ohuet tossut


Pesukoneessa huovutetut ohuet tossut

Olen pitkään himoinnut Pirtin Kehräämön ihania hahtuvia. Pirtin Kehräämö sijaitsee mökkimatkani varrella, mutta liikun ikävä kyllä aina sellaiseen aikaan etten ole sinne päässyt. Tai oikestaan lompakkoni mielestä lienee hyväkin vaihtoehto. Nyt satuin kuitenkin käymään kaupassa, josta tätä ihanuutta tarttui väkisin matkaani. Nämä pesukoneessa huovutettavat jutut ovat aina yllätys kun Salon Jussin jouluhanskat. Kaikki langat huopuvat eri tavalla, ja oman pesukoneen ohjelmat vaikuttavat myös olennaisesti. Nykyisellä pesukoneella en ole ennen kokeillut mitään huopuvia. Nämä tossut kun otin koneesta, niin ensimmäisenä tuli mieleen että noi ei kyllä kun sovi kun korkeintaan meidän koiralle. Lievää väkivaltaa käyttäen ne sai kuitenkin venyteltyä minunkin jalkaani sopivaksi. 
Ohje on suoraan Pirtin kehräämön sivuilta (klikkaa tästä ohjeeseen) joten en nyt kirjoita sitä uudelleen. Puikkoina ohjeen mukaiset puikot kokoa 6 ja tein koon 38 mukaan. Hahtuvakiekko meleerattu väri lupiini. Pirtin Kehräämön verkkokaupasta saa näitä ihanuuksia muuten tilattuakin. Katso tästä upeat värivaihtoehdot. Yhdellä säikeellä tehtynä tossuihin meni noin 50 g hahtuvaa.
Ohje tulisi ymmärtääkseni tehdä kahdella hahtuvakiekon säikeellä. Kiekossahan on 2 säiettä. Minä kuitenkin tein ohuempana versiona yhdellä säikeellä. Isoin työ olikin säikeiden keriminen kahdelle kerälle. Hahtuvassa on se ikävä puoli, että se menee helposti poikki jos yhtään vetää. Neuloessa yhdellä hahtuvalla ainakin oli myös muistettava pitää neule riittävän löysänä, ettei katkoksia synny. Ja jos jollekin sattuisi käymään niin, että koira törmää lankaan niin se menee poikki. Kenenkä koirat nyt sillä lailla törmäilisi, ei kenenkään... 
Olen joskus vuosia sitten ostanut huovutteluja varten askarteluliikkeestä oman jalkani kokoiset styroxmuotit, mutta yhtälailla näitä voi sovitella omaan jalkaakin. Villa ei märkänäkään tunnu kylmälle. Muotit on kuitenkin näppärät kuivatukseen, kun nytkin pesin nämä aamulla ja töihin piti lähteä. Siellä ne nyt kuivuskelevat sitten kotosalla. Pesin ihan perus 40 asteen ohjelmalla tossut, ja nykyinen koneeni tosiaan halusi huovuttaa niitä todella kovasti. Aika kovasti sai venytellä tossukkaa eri suuntiin, että ne muotin päälle mahtuivat mutta siinä ne lopulta istuvat. 
Ennen pesukonetta tossu näytti aivan valtavalta jalkaan verrattuna.

Kun taas pesun jälkeen koneesta löytynyt epämääräinen mytty näytti lasten tossulle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea