T-tossut -erittäin helppo ja nopea malli


T-tossut -erittäin helppo ja nopea malli

Näin idean lasten tossuina (klikkaa tästä) ja ajattelin, että ehkä tuosta voisi saada omaankin jalkaan samalla idealla. T-tossut nimitys tuli T-kirjaimen mallisesta kappaleesta, josta tossu tehdään. Kun nyt kerran olen tykästynyt näihin pikaisesti tehtäviin, paksuihin tossuihin niin lähdin tekemään koekappaleita isoilla puikoilla. Insipiraation keskellä ei taas täältä maalta lähdetä noin vaan lankakaupoille, joten piti käyttää kaapin antimia. 
Tämä malli on koon 38 jalkaan, jossa jalkaterän pituus on 24 cm. Näppärä taulukko kengän numerolle ja jalkaterän pituudelle löytyy Kodin Kuvalehden sivuilta (Klikkaa tästä). Jos koko poikkeaa paljon omastani, niin suosittelen mallitilkun neulomista, jotta voit laskea sopivan silmukkamäärän leveälle kappaleelle. Sen on tarkoitus olla jalkaterän pituus + pohjan leveys + jalkaterän pituus. Tässä työssä  koko 38 on siis 24 cm + 8 cm + 24 cm.
Puikot: 7 mm pyöröpuikko tai pitkät puikot
Lanka: Novita 7-Veljestä 2 kerää
Luo 68 silmukkaa. Neulo kaikki silmukat oikein 13 kerrosta.
Päättele 28 silmukkaa, neulo 12 ja päättele 28 silmukkaa. Katkaise lanka.
Neulo 12 silmukalla aina oikein neuletta jalkaterän pituuden verran, eli tässä 24 cm. Päättele silmukat.
Kappale neulottuna. Tästä nimi T-tossu.
Taita toinen pitkä sivu pohjan päälle.
Ja toinen sivu myös

Ompele turkoosilla viivalla merkityt reunat kiinni. Halutessasi voit ommella myös katkoviivalla merkityn reunan kiinni alempaan kappaleeseen, jotta tossu pysyy paremmin jalassa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea