Tassukauluri napeilla


Tassukauluri napeilla

Aina kun ei visio ja toteutus ihan kohtaa, niin tässä on yksi esimerkki. Höyrytettynä kuitenkin ihan käyttökelpoinen. Mietin kyllä, että kehtaako tätä julkaista ollenkaan, mutta ajattelin sitten että näytetään nyt rehellisesti tämäkin puoli. Aina ei vaan kaikki onnistu. Mutta onneksi se ei ole niin vakavaa.
Tein aiemmin samasta langasta kämmekkäät. Nyt niille oli saatava kaveriksi jonkinlainen kaulan lämmitin. Näin taas kerran Pinterestissä kuvan tämän tyylisestä kaulurista, mutta se oli minulle väärillä puikoilla ja liian vaikealla palmikolla. Lisäksi halusin tähän tassuja. Idea napeista on siis kuitenkin saman tyylinen kun alkuperäisessä kuvassa, jonka näin. Tassuja ei olekaan tullut tehtyä pitkään aikaan mihinkään. Ajattelin nyt tässä opetella sitten silmukointia, eli kuvio on tehty neulalla ja langalla jälkikäteen neuletta mukaillen.
Vinkki: Jos olisin ollut fiksumpi, olisin tehnyt sileän neuleen molemmissa reunoisa 2 silmukkalla aina oikeaa, niin reunat eivät niin helposti rullaisi. Näin tästä olisi tullut paljon onnistuneempi. Seuraavaksi olen taas viisaampi.
Lanka Adlibris Socki (Novita 7-Veljestä kävisi yhtä hyvin)
Puikot 7 mm pyöröpuikko 40 cm tai pitkät puikot
Luo 40 s.
Aloita Vohvelineule:
  • 1 krs. Kaikki oikein
  • 2 krs. kaikki nurin
  • 3. krs 2 oikein, 2 nurin
  • 4 krs. 2 nurin, 2 oikein
Tee vohvelia yksi 4 kerroksen kuvio ja neulo sitten sileää neuletta 63 cm. Neulo sen jälkeen taas vohvelineuletta 15 cm. Tee sitten napinlävet seuraavalla 1.kerroksella (kaikki oikein-kerroksella). *Neulo 3 s oikein, päätä 2 s, neulo 3 oikein* ja toista tätä kerros loppuun. Tee nurjalla kerroksella uudet silmukat pääteltyjen tilalle reikäkohtiin 2 langankierrolla. Neulo vielä 4 kerrosta vohvelineuletta ja päättele. 
 Tassun teko. Mallin mukaisesti tassu on tehty jälkikäteen silmukoita jäljitellen. 
Eka kerta kun kokeilin moista. Vaatii ehkä vielä "hieman" harjoittelua.Taita huivi muotoonsa ja ompele napit kiinni alempaan kerrokseen.
Ajatushan tässä oli, että kaulurin voi huitaista napit eteen päin tai olalle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea