SytykekeksitSytykekeksit

Puulämmitteisen WillaSarkon viidessä tulisijassa kun sytytettävää talven aikana riittää, niin erilaisia sytykkeitä on tullut tehtyä. Pitihän tätäkin kokeilla kun näin idean Facebookin askarteluryhmässä. Kyllähän näitäkin teki kun munakennoja on taas kertynyt, kiitos leivontahulluuteni. Taidan kuitenkin pysyä jatkossa sytykesipseissä (klikkaa tästä ohjeeseen) koska ne ovat niin paljon nopeampitekoisia suuremmissa määrin. Hyvin nämäkin kyllä sytytyksessä toimivat. Jätin ohueksi kynttilävaha-kerroksen, joten helposti myös syttyivät. Kauniimpia nämä olisivat jos ne kastaisi kaksi kertaa, jolloin kynttilää jäisi paksumpi kerros mutta käytössä tykkään näistä enemmän. Sauvasekottimeni, joka on vasta parikymppinen iältään meinasi olla koitoksella näitä tehdessä ja välillä piti raukkaa jäähdytellä.

Revi munnakennot pienemmäksi silpuksi ja kaada vettä päälle reilusti, jotta ne peittyvät. Anna liota ja pehmentyä noin 15-30 minuuttia.Muussaa sauvasekoittimella pehmenneet kennonpalat paperimassaksi.


Purista liika vesi pois.
Taputtele massa piparimuottiin tiiviiksi. Poista muotti. Anna kuivua vähintään vuorokauden verran lämpöisessä. Minä kuivattelin pari päivää kun ehtinyt jatkaa aiemmin.
Kuivina keksit ovat kevyitä.
Sulata kynttilän jämiä kattilassa tai astiassa vesihauteessa. Muistathan kattilassa sulattessa käyttää mietoa lämpöä ja varata lähelle kannen tai sammutuspeiton siltä varalta että massa sattuisi syttymään.Kasta keksit sulassa kynttilämassassa ja aseta kuivumaan esim. leivinpaperin päälle.


Pienet vuokat on tehty minimuffinssipellillä. Laita pienet muffinssivuokat jokaiseen pellin koloseen ja painele massa niihin. Kuivuttuaan näihin on valutettu lusikalla sulaa kynttilämassaa päälle kaksi kerrosta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea