Täytetyt leipärullaset, gluteeniton




Täytetyt leipärullaset, gluteeniton

Täytetyt leipärullaset 2 kpl
Näistä tuli niin hyviä, että saan kuulemma tehdä näitä usein. Ja miksei, täytettähän voi muunnella tilanteen mukaan ihan kun vaikka pitsassa... Ja gluteeniton kaurahan ei sovi kaikille, joten se kannattaa huomioida ja tarvittaessa korvata esim. Tattarihiutaleilla. Ja ohjeestahan tulee 2 leipää, joten täytteen ainesten määrää ei kannata pelästyä heti kättelyssä. Itse tein pohjan vähän liiankin ohueksi, ja se tuosta päältä uunissa hieman aukesi mutta ei se makua haitannut.
Ainekset:
  • 5 dl maitoa (tai vettä)
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen kaurajauhoseosta
  • 6 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl rypsiöljyä
Täyte:
  • 0,5 dl sweet chili kastiketta
  • 10 siivua meetvurstia
  • 0,5 pkt (85 g) Aurajuustoa
  • 24 siivua kermajuustoa
Lämmitä neste käden lämpöiseksi ja liota hiiva nesteeseen. Sekoita nesteeseen hiiva, siirappi, suola ja jauhot. Alusta noin puolet jauhoista taikinaan, lisää öljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa kunnolla esim. yleiskoneella noin 5 minuuttia. Taikina saa jäädä hieman pehmeäksi.
Leikkaa taikina kahteen yhtä suureen osaan je leivo se saman tien ilman nostatusta. Kauli puolikkaasta taikinasta ohut levy jauhotetulla alustalla tai leivinpaperin päällä. Pilko meetvursti pieneksi paloiksi. Levitä puolet kastikkeesta sekä puolet meetvurstin paloista taikinan päälle ja murustele puolet Aurasta siihen. Laita päälle vielä juustosiivuja harvakseltaan puolet määrästä eli 12 kpl. Kääri taikina rullalle kun kääretorttu konsanaan. Tee toinen leipä samoin ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vähintään puoli tuntia.
Voitele kananmunalla ja paista uunissa alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Täytettä saa olla harvakseltaan, eikä ollenkaan sellaista kotona tehdyn pitsan määrää.




Rullaati rullaati... ja kohoamaan.