Virkattuja Turvalonkeroita


Virkattuja Turvalonkeroita

Kun tätitettäväni uhkaa nähdä päivän valon etuajassa, niin tätille tuli kiirus keksiä jotain pientä kivaa tulokkaalle. Etsin ohjetta johonkin kivaan pikkuleluun, joka sopisi sitten vastasyntyneelle. Löysin turvalonkeron ohjeen, ja ajattelin että tämähän on hyvä. Vähän tutkin asiaa tarkemmin, niin ohjeitahan löytyi esim. Googlesta tai Turvalonkeroita Keskosille -Facebook-ryhmästä. Jälkimmäisestä löytyi käyttämäni ohje (klikkaa tästä ohjeeseen). Tuolta ryhmästä löytyy myös tietoa keräyksistä, jos näitä innostuu tekemään. Lankaa ei paljon mene, joten jämälangoista saa hyvin tehtyä. Langoiksi sopii esim. puuvilla tai bambu, jotka kestävät pesua eikä niistä lähde mitään nöyhtää tai höytyvää.
Pienempi on tehty ohjeen mukaan, paitsi silmät on tehty vain 1.krs. Isompaan lisäsin vartaloon kolme kerrosta 30 silmukalla ennen kavennusta. Minulla ei ollut tähän hätään tarpeeksi pientä virkkuukoukkua, joten hieman mulkosilmät tuli isommalle kamulle. 
Näitä oli kyllä hauska ja nopea tehdä, joten kunhan joulukiireet saa ohi niin taidanpa väsätä näitä lisää. Pitää kerätä sopivia lankoja talteen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea