Kilpikonna pehmolelu virkatuista Afrikankukista
Kilpikonna pehmolelu virkatuista Afrikankukista

Joulukuu on siinä mielessä kamalaa aikaa, että paljon käsitöitä valmistuu mutta niitä ei voi vielä julkaista. Joulupukin apurina kun täällä väkerrän. Tämän kuitenkin uskallan laittaa julkaisuun, koska tätitettäväni ei tiedä vielä Facebookista hölkäsen pöläystä. Ja nyt hän on vielä siinä iässä että tätsän tekeleet voivat kelvata. Ei mene kauaa kun pitää olla vaan hienoja Legoja tai jotain hahmoja, mikä silloin sitten onkaan lasten elokuvien hittihahmo. Näin Pinterestissä kuvan vähän saman tyylisestä kilpikonnasta, mutta kun ei siinä ollut ohjetta niin tein oman versioni. Alkuperäisessä oli myös erilaiset jalat mutta minä halusin tällaiset lätyskäjalat, mistä saa otteen pienillä sormilla.
Nämä palat on tehty Novitan Nalle-langoista 3 mm virkkuukoukulla.
Afrikankukkaan löydät hyvän kuvitetun ohjeen Kodin Kuvalehden sivuilta(Klikkaa tästä ohjeeseen).
Näitä paloja tarvitaan 14 kpl. Näistä 8 palaa menee vartaloon, 4 jalkoihin ja 2 päähän. Nämä on kiinnitetty ompelemalla. Toki sen voisi tehdä virkatenkin, mutta minusta ommellen tulee tasaisempi sauma.
Ompele yhden keskipalan ympärille palat jokaiseen reunaan kukan muotoon (yhteensä 7 palaa). Ompele myös niiden väliset reunat kiinni. Käännä reunat kohti keskustaa ja ompele niiden välit kiinni, mutta jätä yksi väli ompelematta. Työn oikea puoli jää muodostuvan kupin sisäpuolelle.

Tee pää ompelemalla kaksi palaa yhteen kaikista muista paitsi yhdestä reunasta nurjat puolet vastakkain.Kiinnitä pää ompelematta jätettyyn reunaan. Ompele sen molemmat reunat erikseen, jotta pään voi aikanaan täyttää vanulla.Ompele viimeinen vartalon pala paikalleen jokaiselta sivultansa. Jätä kuitenkin yksi reuna ompelematta jotta saat työn käännettyä. Käännä työ oikea puoli päälle päin.Tee jalat kääntämällä kukkapala kaksinkerroin ja ompele ulkoreuna kiinni.
Ompele jalat paikoilleen. Täytä kilpikonna vanulla ja ompele kääntöaukko kiinni. Itse jätin konnan melko pehmeäksi, jotta siitä saa paremmin kiinni mutta vanun määrällähän tätä saa säädeltyä mieleisekseen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille