Sirkka- laukku ontelokuteesta

Sirkka- laukku ontelokuteesta

Sain jouluna kassillisen jämälankoja ja muuten käyttämättä jääneitä lankoja. Sieltä löytyi myös puuvillaista ontelokudetta. Tunnistetietoja ei ollut, mutta paksuus ja olemus viittaisivat Novitan Eco Tube -ontelolangalta. Hetken kun tätä katselin, niin sehän alkoi muuntua mielessäni kassiksi. Koska tein kassin käsityön kuljetusta varten halusin siihen myös vuoren. Näin ei puikot pääse putoilemaan aukoista. Varastin mallineuleen (taas kerran) villasukan varresta. Ohjetta löytyy nimellä Sirkka ja Sirkat. Hyvin se kuitenkin sukan varresta siirtyi myös kassin kupeeseen. Nappien ansiosta puurenkaat voi irrottaa ja nakata kassiosan välillä pesukoneeseen. 
  • Ontelokudetta
  • Puikot 6 mm
  • Puurenkaat kahvoiksi
  • 6 nappia
Tee ensin pohja. Luo 24 silmukkaa ja neulo niillä aina oikein neuletta 12 kerrosta. Poimi sitten puikoille kummastakin lyhyestä sivusta 6 silmukkaa per sivu ja pitkältä sivulta 24 silmukkaa. Yhteensä työssä siis 60 silmukkaa. Sukkapuikot tai riittävän pitkä pyöröpuikko olisi oikein kätevät tässä, mutta tarpeen vaatiessa ne voi myös yhdistää kuten kuvassa. Tästä eteen päin jatketaan pyöreänä, suljettuna neuleena ihan kun tekisit sukan vartta.
Aloita neulekuvio. Toista kuvio 4 kertaa ja päättele työ.
Poimi 10 silmukkaa pitkän sivun keskeltä ja neulo
  • 1. kerros oikein
  • 2. kerros 1 o, lk, 3 o, lk, 2 o, lk, 1 o
  • 3.–8.kerros sileää neuletta (oikealla kaikki oikein, nurjalla nurin)
  • Päättele.

Jos haluat tehdä vuorittoman niin ompele napit paikalleen ja ei kun kutomukset kassiin.
Vuoren teko:
Minä käytin kankaana ohutta vahakangasta, mutta peruspuuvilla, vuorisatiini tai lähestulkoon mikä tahansa kangas käy ihna yhtä hyvin. Tämä ohut vahakangas löytyi tilkkulaatikostani ja ajattelin, että liukas pinta sopii hyvin langalle. 
Leikkaa kankaasta 2 kpl 23x23 cm sekä 2 kpl 5x35 cm palat ja lisäksi 1 kpl 23x17 cm taskuksi.
Ompele taskun yläkäänne kappaleen pitkälle sivulle. Aseta tasku paikalleen ja ompele välisauma. Näin taskuun tulee kaksi osiota esim. puikoille kapea ja saksille tai ohjeelle leveämpi.


Ompele sitten pitkät suikaleet kiinni toisiinsa yhdeltä lyhyeltä sivulta oikeat puolet vastakkain. Aseta ne kiertämään sivukappaleen reunaa (saumakohta jää alas keskelle). Ompele myös toinen sivukappale paikalleen.

 Aseta vuori kassin sisälle ja käännä yläreuna. Ompele reunasta kiinni neulottuun päälliseen.Ompele napit paikoilleen.
Aseta kahva ja kierrä korvake sen ympärille. Sulje napeilla.Ja sitten langat kassiin ja menoksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille