Ystävänpäivän juustokakku


Ystävänpäivän juustokakku

Hyydytytetty juustokakkunen on helppo ja nopea tehdä. Tällä kertaa makuna pohjassa suklaa ja täytteessä irish cream & coffee. Löysin lähikaupasta aivan mielettömän ihanan makuisia vehnättömiä ja gluteenittomia kolmen suklaan keksejä. Näitähän oli testattava pohjaan ennen kun joku syö ne kaikki. Kylmäpuolelta löytyi myös uutta Valion Irish Cream & Coffee -rahkaa. Siitähän sitten yhdistyikin sitten mielessäni heti juustokakku.
HUOM!!! Nämä Tescon keksit sisältävät kauraa, joka ei käy kaikille gluteenittomille, vaikka tuotteessa lukee gluteeniton.
Ainekset (sydänvuoka sisähalkaisija noin 21 cm):
  • 150 g (1 pkt) Tesco Finest Triple Chocolate cookies -keksejä.
  • 75 g voita tai margariinia
  • 2 dl (1 prk) kuohukermaa
  • 200 g (1 prk) Valio Irish Cream & Coffee -rahka
  • 3 kpl liivatelehti
  • tilkka vettä
Tässä on käytetty silikonivuokaa. Voit käyttää myös tavallista, mutta silloin juustokakku kannattaa tarjoilla suoraan vuoasta. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Taputtele vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi. 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka vaahtoon. Kuumenna noin 0,5 dl vettä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos vaahtoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Levitä massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.
Irrota reuna levittämällä varovasti silikonivuoan reunoja ulospäin. Voit auttaa reunasta veitsellä. Nosta sitten juustokakku lastan avulla varovasti tarjoilualustalle ja koristele. Nosto onnistuu parhaiten jääkaappikylmänä. Tässä koristeluun on käytetty tekoruusua. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille