Virkattu kirjanmerkki - Pieni, mutta tarpeellinen matonen


Virkattu kirjanmerkki - Pieni, mutta tarpeellinen matonen

Olen vanhoillinen ihminen, ja tunnustan käyttäväni edelleen paperista kalenteria. Siihen on niin näppärä töissä kirjoitella mitä mieleen tulee, ilman että tarvitsee aina avata jotain sovellusta tietokoneella tai puhelimella. Kalenterista ei meinaa löytyä oikeaa kohtaa, joten tarvittiin kirjanmerkki. Ihan se ei taas mennyt niin kun ajattelin. Tästä piti tulla pöllö, mutta minusta se näyttää käärmeelle. Tämä kirjanmerkki on nopeampaa tehdä kun selittää!
Koukku 3,5 mm, langat 7-veljestä jämiä
Aloita turkoosilla langalla. Virkkaa 4 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne renkaaksi piilosilmukalla. Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja 8 puolipylvästä renkaaseen.  Sulje piilosilmukalla.
Tee 3 ketjusilmukkaa ja sitten kaksi pylvästä jokaiseen silmukkaan. Sulje piilosilmukalla.
Käänny ja tee samaan silmukkaan 1 kiinteä silmukka, 1 puolipylväs, 1 pylväs, 1 puolipylväs. Tee 3 kiinteää silmukkaa ja toista seuraavaan silmukkaan 1 kiinteä silmukka, 1 puolipylväs, 1 pylväs, 1 puolipylväs. Tee seuraa vaan silmukkaan 1 kiinteä silmukka ja seuraavaan piilosilmukka.
Vaihda musta lanka.
Tee 1 ketjusilmukka. Virkkaa sitten 1kiinteä silmukka, 1 kiinteä silmukka koukkaamalla lanka alemman kerrosten pylväiden välistä ja taas 1 ks, 1 ks välistä. Jatka pyöreän osan (vatsan) loppuun. Kierrä pään osa kiinteillä silmukoilla.
Silmät:
Tee mustalla langalla 4 ketjusilmukkaa ja sulje renkaaksi piilosilmukalla. Vaihda valkoinen lanka ja tee 2 kiinteää silmukkaa jokaiseen silmukkaan. Sulje piilosilmukalla. Tee toinen silmä samoin ja ompele ne paikalleen.
Vartalo:
Tee 40 ketjusilmukkaa turkoosilla. Kierrä tätä ketjua seuraavasti: tee 1 kiinteä silmukka koukusta katsoen toiseen ketjusilmukkaan. Tee toinen kiinteä silmukka samaan ketjusilmukkaan. Jatka sitten kiinteillä silmukoilla yksi jokaiseen ketjuslimukkaan, kunnes tulet ketjusilmukoiden aloituspäähän. Tee käännöksessä 2 kiinteä silmukkaa samaan ketjusilmukkaan ja toista tämä. Jatka taas 1 jokaiseen ketjusilmukkaan toista reunaa takaisin. Lopuksi tee 2 kiinteää silmukkaa samaan ketjusilmukkaan. Vaihda musta lanka. Kierrä uusi kierros toistaen: 1 kiinteä silmukka, 1 kiinteä silmukka koukaten lanka ketjusilmukkarivin läpi. Päättele ja ompele vartalo kiinni päähän.
 Jos teet kalenteriversion, kuten minä tein voit tehdä loppuun 6 ketjusilmukkaa ja yhdistää ne lenkiksi. Tämä lenkki estää matosen luikertelun kun sen laittaa kalenterin kierteen läpi.
Siellä se matonen kurkistelee

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille