Sirius Sport, Pyhtää -Haluatko lentää?


Sirius Sport, Pyhtää -Haluatko lentää?

Sirius Sport, Pyhtää
Nykyisen työni puolesta käyn paljon kokouksissa, koulutuksissa ja seminaareissa ympäri Kaakkois-Suomea. Joskus vähän pidemmälläkin. Kuulostaa todella tylsälle istua tuntitolkulla kuuntelemassa samoja juttuja uudelleen ja uudelleen. Oikein asennoitumalla tästä voi myös nauttia. Nimittäin paikat, joissa näitä juttuja järjestetään ovat usein mielenkiintoisia, kauniita tai muuten vaikuttavia. 
Sirius sijaitsee Pyhtäällä. Noin 20 minuuttia E18 tietä Kotkasta Helsinkiä kohden. Osoite on Kotitie 10, 49270 PYHTÄÄ. Sirius Sport oli todella jännä paikka. Siellä voi lentää, ja vielä ilman lentokonetta!
En itse päässyt kokeilemaan lentämistä. Tai oikeastaan olisin päässyt, jos olisin uskaltanut etukäteen sanoa kyllä. Paikan päällä pääsimme kuitenkin seuraamaan lentoa ja niin houkuttelevalta se näytti, että jos siinä hetkessä olisi kysytty, niin olisin mennyt kokeilemaan. Ihan varmasti, uskokaa pois. Mieletön kokemus jo seurata lentoa tuulitunnelin vierestä. Läpinäkyvän putken viereen pääsee katsomaan lentoa ihan lähietäisyydeltä. 


Huimaa touhua! 

Tuulitunnelissa valtavan suuren putken sisällä lentämistä saa kokeilla turvallisesti, valvotuissa olosuhteissa. Kokemus kuulemma vastaa vapaapudotusta lentokoneesta ja ilmavirran maksiminopeus voi olla jopa 260 km/h. WOW! Aloittelijat lentävät noin 180 km/h nopeudella. 

Tuulitunnelissa voi olla useampikin lentäjä yhtä aikaa

Tuulitunnelilentämisessä voi myös kilpailla sekä yksilö- että joukkuelajeissa. Tunnelia käytetään myös laskuvarjohyppääjien harjoitteluun ja koulutukseen. Oikeastaan tämä ei ole edes ihan järjettömän kallista, vaikkei nyt halvinkaan huvi. Ensikertaiselle on tarjolla esim. Rookie 2 min -paketti 49 €. Kaksi minuuttia ei kuulosta paljolle, mutta koko setissa menee noin tunti. Siihen kuuluu turvallisuuskoulutus, lentoasusteiden vuokraus, ohjaajan palvelut tuulitunnelissa 2 minuuttia lentoa (joka vastaa kahta laskuvarjohyppyä 4000 metristä) ja ohjaajan lentonäytös. Lisätietoa Siriuksen paketeista ja palveluista voit lukea täältä.

Ilmavirrassa voi tehdä erilaisia temppuja.

Tämän huiman lentokokemuksen lisäksi Sirius tarjoaa myös surffausta ympäri vuoden aina suotuisissa sääoloissa sisätiloissa.  Museossa voi ihastella 40 moottoripyörää ja 3 vanhaa traktoria. Ulkoa löytyy köysipuisto kiipeilyn ystäville. Siriuksessa on myös hyvät ja viihtyisät kokoustilat sekä ravintola Skyfall, jossa voi nauttia lounasta tai kahvia aktiviteettien jälkeen. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille