Myymälä wanhaan navettaan


Myymälä wanhaan navettaan

Lähtökohta tähän oli (kuten kaikki muutkin paikat WillaSarkossa) täynnä rojua. Nyt tuli oman työpaikan vaihdokseni ja muutaman muun muuttujan ansiosta ajankohtaiseksi miettiä koiratarvikekaupan kohtaloa. Päätimme luopua vuokratiloista Valkealassa ja tehdä oma pikkuinen putiikki tänne maalle Tirvalle. Tirvahan sijaitsee Kouvolassa. Meillä on täällä WillaSarkossa paljon käyttämätöntä tilaa. Siitä se ajatus sitten lähti, ei kun siivoamaan, purkamaan seiniä, maalaamaan ja kantamaan tavarat sisälle. Homma vaati kyllä ihan kiitettävän määrän työtunteja ja apukäsiä että se valmistui ajoissa. 

Lähtökohta oli kaikkea muuta kun houkutteleva. Ensin tilojen tyhjennys, eli kaikki romut pois.

Sitten päästiin kaatamaan pari kevyttä seinää, jotta tilasta saatiin yhtenäinen.
Kun en voi sietää valkoisia seiniä, niin maalia siis. Katto maalattiin valkoisella. Seiniin valikoitui "vanha vihreä". Ajattelin ensin lempiväriäni, eli limevihreää. Sellaista Kawasakin vihreää. Pienessä tilassa se olisi kuitenkin hyppinyt ehkä liikaa silmille, joten päädyttiin hillitympään sävyyn. Betonilattian vaaleanharmaa on sama sävy, jota on käytetty talon puulattioissakin.
Jaffalaatikot pääsivät edelleen hyllyiksi. Nämä olivat jo Valkealan liikkeessäkin. Ne ovat alunperin löytyneet WillaSarkosta kun tila ostettiin irtaimistoineen. Minä vaan niin kovasti pidän niistä. Sähkömiestä vielä odotellaan kuvan ottohetkellä. Johdot eivät ole jäämässä roikkumaan.

Osa hyllyistä jouduttiin edelleen toteuttamaan oikeilla myymäläkalusteilla, jotta tavarat saa hyvin piikkeihin.Valkealan kaupan myymälätiski ei oikein tänne mahtunut. Se oli tehty vanhasta ovesta. Nyt haluttiin vain pieni tiski kassakoneelle. Talosta löytyikin sopiva Singerin jalusta, jonka joku on maalannut keltaiseksi. Pirtsakka väripilkku navettaputiikkiin.

Ruokasäkit tarvitsevat tukevat hyllyt kun niitä tuohon tulee vielä aika paljon lisää.


Ovi sai myös uutta maalia pintaansa. Ehkä työläin vaihe oli nuo ristikko-ikkunat. Niiden laseista osa piti vaihtaa kun olivat menneet vuosien saatossa rikki. Vanhat ikkunakitit vaihdettiin samalla uusiin. En ole kovin sinut muovailuvahan kanssa, ja ikkunakitti on kun purkillinen muovailuvahaa! Siinä ne nyt kuitenkin istuvat paikallaan. Enkä edes rikkonut yhtään lasiruutua kun niiden kanssa jumppailin.

Vuosia sitten koiranäyttelystä ostamani kylttikin pääsi taas käyttöön. Navetta on avoinna sopimuksen mukaan, joten tämä on justiinsa osuva.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea