Virkattu tiskirätti/siivousliina 2 värillä
Virkattu tiskirätti/siivousliina 2 värillä

Nopeasti ja helposti valmistuvat nopeasti liinat sopivat tiskirätiksi tai siivousliinaksi. Kestävät liinat voi pestä koneessa langan ohjeen mukaan. Tähän sopivat bambu-, puuvilla tai vaikka pellavalangat. 
Lankana käytetty Hjertegarn Blend Bamboo. Käytin jämälankoja, mutta menekki noin suunnilleen 25 g vihreä ja 10 g ruskea.
Virkkuukoukku 5 mm 
Virkkaa 42 ketjusilmukkaa

Kerros 1. Tee pylväs koukusta laskien kolmanteen silmukkaan ja sen jälkeen yksi pylväs jokaiseen silmukkaan.Kerros 2. Vaihda väri. Tee 2 ketjusilmukkaa, hyppää kahden silmukan yli ja tee 1 kiinteä silmukka alemman kerroksen silmukan molempien reunojen ympäri. Toista kerros loppuun.Vaihda väri. Tee 3 ketjusilmukkaa ja 2 pylvästä ensimmäiseen ruskeaan ketjusilmukkakaareen. Tee pylväät koukkaamalla lanka kaaren ympäri. Tee 3 pylvästä jokaiseen kaareen kerros loppuun.


Kerros 4. Sama kuin kerros 2. mutta koukkaa lanka pylväsryhmien välistä.
Toista kerroksia 3 & 4 kunnes liina on halutun korkuinen. Päättele.


Vinkki laiskoille päättelijöille (kuten minäkin). Solmi langan päät umpisolmulla ja virkkaa langanpäät silmukoiden sisälle. Katkaise langan päät. Tässä on riskinä se, että päät jonkun konepesun jälkeen luistavat silmukoiden alta, mutta hyvin ne minulla on kestäneet.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Lumiharso -tuubihuivi, helppo ja nopea