Tavallisista verhoista pimennysverhot hetkessä


Tavallisista verhoista pimennysverhot hetkessä

Mökillä aurinko paistaa suoraan makuuhuoneeseen aamuisin. Herään aina siihen kun on liian valoisaa. Kävimme etsimässä siihen pimennysverhoja, mutta nehän oli kaikki jotenkin aika tylsiä. Nämä harmaat verhot olivat sitten ulkonäöltään mieleiset, mutta kun ne laittoi ikkunaan niin eihän niistä mitään iloa ollut. Eihän se mikään uusi idea ole vuorittaa verhot. Mutta toimiva se on. 
Materiaalit oli taas kerran kotoa löytyvää rompetta, eli verhojen lisäksi löytyikin kaksi vanhaa mustaa lakanaa. Ei muuta kun lakana verhon päälle ja leveyskin oli sama 150 cm. Näppärää. Molemmista oikea puoli päälle päin, ja ommellen koneella läheltä reunaa ne ensin kolmelta sivulta kiinni. 
Valmisverhot olivat liian pitkätkin, joten samalla nämä tässä lyhentyivätkin. Mittaa siis verhon pituus sopivaksi, leikkaa kääntövaran verran, eli pari-kolme senttiä pidemmäksi. Käännä sekä verhosta, että lakanasta käänne sisälle päin ja tikkaa kiinni läheltä reunaa. Ei muuta kun verhot ikkunaan verhokangas huoneeseen päin, ja lakana jää vuoriksi ikkunaan päin.
Tsadaa! Meillä on pimennysverhot, jotka näyttää mieluiselle. Eikä ollenkaan ole sellaiset tylsät yksiväriset. Ja hommaan meni kaiken kaikkiaan vajaa puoli tuntia.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille