Makkara-perunagratiini


Makkara-perunagratiini

(4 hengelle)
Arki on taas palannut WillaSarkkoon, ja "ruokalistan" valtaavat helpot, simppelit laatikkoruoat. Laatikot ja gratiinit ovat parasta arkiruokaa. Ne ovat maistuvia, helppoja ja samalla tulee isommalle porukalle kun tuplaa määrät. Maistuu myös lämmitettynä jos syöjiä on vähemmän. Tähän ruokaan saa hyvin vaihtelua käyttämällä erilaisia maustettuja kermoja tai voimakasmakuista juustoa.
Minulla on tapana tehdä kerralla 6 viikon ruokalista, ja käydä isosti kaupassa ostamassa siihen tarvittavat ainekset. Välissä sitten vaan haetaan tuoretavaraa, kuten maitoa, leipää tai salaattiaineksia. Valmiin listan mukaan kun menee, niin ei ole aina arpomista mitä tekisi ruoaksi. Toisaalta tulee ainakin itse tehtyä vaihtelevampia ruokia.
Ainekset
  • 400 g (1 pkt) lenkkimakkaraa
  • perunoita
  • 2 dl (1 prk) ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • juustoa
  • mausteita (suolaa, pippuria, chilimaustetta maun mukaan)
Voitele uunivuoka kevyesti. Kuori perunat. Leikkaa perunat sekä lenkkimakkara ohuehkoiksi viipaleiksi. Siivuta juustoa ja leikkaa viipaleet esim. 3 osaan. Lado viipaleet vuorotellen vuokaan (myös juusto). Sekoita mausteet ja kananmunat kermaan ja kaada seos viipaleiden päälle.
*Halutessasi voit käyttää pakasteena olevia valmiita perunaviipaleita. Niiden menekki tähän on noin puoli pussia.*
Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin tunti. Kokeile haarukalla, että perunat ovat pehmenneet.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille