Punaherukkapiirakka, viljattomalla pohjalla


Punaherukkapiirakka, viljattomalla pohjalla

Punaherukan kirpeys saa rinnalleen rahkajugurtin pehmeyden. Pohja on gluteeniton, sillä se on kokonaan viljaton.
Pohja
  • 100 g pehmeää voita tai margariinia
  • 0,5 dl hienoa sokeria
  • 3,5 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 3-4 dl punaherukoita
  • 250 g rahkajugurttia
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai rouhittua vaniljaa myllystä)
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita leivinjauhe mantelijauheeseen ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Leivitä voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle esim. nuolijalla. 
Laita marjat pohjan päälle. Sekoita rahkajugurtti, sokeri, kananmuna ja vanilja keskenään ja levitä seos marjojen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.