Neulottu peitto paloista
Neulottu peitto paloista

Minun ranteeni eivät kestä isojen kappaleiden vääntöä ja kääntöä. Halusin kuitenkin itselleni viltin syysilloiksi jalkojani lämmittämään. Siispä viltti oli tehtävä paloista, jotka yhdistin virkaten. Suikaleita on myös helpompi mielestäni neuloa matkoilla kuten autossa tai junassa, kun kokonaista peittoa. Nämähän oli kun kaulaliinoja olisi tehnyt. Tein tästä viltistä vähän normia pienemmän, koskaan tykkään sohvalla istuessani heittää viltin vain jaloille. Nämä langat olivat muutamasta työstä purettuja, joten oli eri kokoisia keriä, enkä niitä sen pahemmin mittaillut montako kerrosta tuli kummallakin langalla. Virkatun reunuksen tein yksivärisellä 7-veikalla kehystämään viltin.
Viltin koko noin 95 x 125 cm. Kokoa voi kasvattaa lisäämällä silmukoita tai tekemällä useamman suikaleen. Yksittäisen suikaleen koko oli noi 90 x 30 cm.
  • Puikot 7 mm
  • Langat Novita 7 Veljestä sekä Adlibris Socki -sukkalankoja yhteensä 500 g
  • virkkuukoukku 3,5 mm
Tee 4 kpl seuraavia paneeleita:
Luo 40 silmukkaa ja neulo sileää neuletta (oikealla kaikki silmukat oikein, nurjalla nurin) ja neulo kunnes kappaleen pituus on 90 cm. Päättele silmukat.

Tämän jälkeen kappaleet kannattaa höyryttää silitysraudalla suoriksi. Muuten ne rullaavat reunoista, ja ovat hankalampia käsiteltäviä. 


Yhdistä suikaleet toisiinsa pitkiltä sivuilta joko virkaten (kuten minä tein) tai ommellen.Virkkaa reunus koko viltin ympäri:
1 pylväs jokaiseen silmukkaan. Nurkka on tehty samaan silmukkaan: 1 pylväs, 3 ketjusilmukkaa, 1 pylväs.  

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille