Kännykkäpussukka, johon mahtuu vähän muutakin


Kännykkäpussukka, johon mahtuu vähän muutakin

Monesti tuntuu, että tarvitsisi saada mukaan puhelin, tupakat, avaimet, huulipuna ym. mutta käsilaukku on silti liian suuri. Perusmallin kännykkäpussiin taas ei mahdu kun puhelin. Piti siis tehdä itse omaan käyttöön sopivan kokoinen, johon saan tykötarpeet esimerkiksi kokouksen tai koulutuksen välissä mukaan lounaalle. 
Laukku on nopeampi tehdä kun selittää, joten ei pidä kauhistua vaihekuvien määrää. Tein jämäpaloista, joita kaapista löytyi. Sen vuoksi jouduin tekemään hihnan kahdesta palasta. Kaapista löytyi myös heijastinterettä. Se ei tietenkään korvaa oikeaa heijastinta, mutta ajattelin, ettei syksyn pimeydessä lisänäkyydestä haittaakaan ole. Käytin paksua puuvillaa sekä vuorena, että päällisenä kun ei minulla ollut tähän hätään tukikangasta. Tämä aiheutti harmaita hiuksia ja haastetta ompelukoneelle parissa kohdassa kun oli niin paksua ommeltavaa.
Materiaalit. Peruskaava on A5 paperi, jonka mukaan on leikattu sekä vuoren, että päällisen palat. Etukappale kolme senttiä pidempi kun A5, ja leikataan poikki halutun taskun vetoketjun kohdalta. Lisäksi pidempi suikale vuorikangasta taskuun. 2 palaa kiinnityslenkkeihin ja hihna sekä pala vuorikangasta sisätaskuun.

Kokoa ensin etukappale. Aseta vetoketju etukappaleen isomman palan ja pitkän taskukappaleen väliin kuvan mukaisesti. Ompele kiinni.


Käännä taskun kaitale alaspäin ja päälitikkaa kuvan mukaisesti.Aseta heijastinnauha vetoketjun ylempään reunaan ja aputikkaa se kiinni ulkoreunasta.Aseta etukappaleen pienempi pala vetoketjun ulkoreunan kanssa tasan oikea puoli vetoketjuun päin ja ompele kiinni. Heijastin jää väliin.


Käännä pala oikeaan suuntaansa ja tikkaa.
Aseta suuaukon vetoketju päällikappaleen ja vuorin väliin kuvan mukaan. Ompele ensin nurjalta, käännä vuori oikeaan asentoon ja tikkaa päältä.


Kokoa vuoren takaosa. Huolittele palan kaikki reunat siksakilla. Käännä palan yksi reuna sisälle päin, ompele päälitikkaus (tässä huomaa, että koneen säädöille on tällä välin tapahtunut jotain! Argh!) Käännä kappaleen muut reunat sisään päin ja ompele se kolmelta sivulta kiinni vuorikappaleeseen.

Aseta vuori ja päällinen vetoketjun molemmin puolin ja ompele kiinni.Tee sitten kiinnityslenkit hihnalle. Käännä palan reunat ensin sen keskelle.Ja taas kaksinkerroin. Ompele avoin reuna kiinni ja tee sama toiselle palalle.Aseta oikeat puolet vastakkain. AVAA YLEMPI VETOKETJU. Asettele lenkit kaksinkerroin lähelle ylempää vetoketjua (kuvassa ne on vedetty ulospäin havainnollistamiseksi). Ompele sivusaumat yhteen sekä päällisen pohja. JÄTÄ VUOREN pohjasauna ompelematta.


Käännä työ oikeat puolet päälle päin. Käännä täyttöaukon reunat sisälle päin ja ompele aukko kiinni.Pujota vuori kassin sisälle.
Käännä hihna samoin kun kiinnityslenkit. Laita puoliskojen väliin heijastinnauha ja ompele kiinni. Pujota päihin haat ja ompele taitokset kiinni.


Pussukka on valmis.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille