Virkattu ja huovutettu kassi

Virkattu ja huovutettu kassi

Virkattu kassi, joka on huovutettu pesukoneessa napakaksi pussukaksi käsityölle. Kassi on tehty neljästä kaitaleesta, jotka yhdistetään virkkaamalla toisiinsa. Samalla kun sain kutomukselle kuljettimen, sain hukattua kaapista vanhoja lankoja ja jämiä pois. Tavoitteenani on nimittäin hukata vanhat langat ennen uusien ostamista.
Novita Huopanen -lankaa löytyi kaapin kätköistä, ja vähäsen vielä Pirtin kehräämön hahtuvakiekon jämää väriksi. Kahvat ja yhdistäminen on tehty ei-huopuvalla langalla, joka on jotain Novitan Isoveli-vahvuista vanhaa keränloppua. Huopasta meni noin 400 g, hahtuvaa noin 50 g ja huopumatonta noin 50 g.
Virkkasin kaksinkertaisella langalla. Toisena lankana koko ajan musta huopanen. Toiseksi vaihdoin aina keskimmäisen kerroksen ajaksi yksinkertaisen hahtuvan. Viimeisessä tein 4 kerrosta hahtuvan kanssa, kun huopanen uhkasi loppua kesken. 
Virkkuukoukku 10 mm. 
Tee 4 kappeletta suikaleita seuraavasti:
Virkkaa 47 ketjusilmukkaa kaksinkertaisella langalla. Tee pylväs koukusta laskien kolmenteen silmukkaan ja jatka sitten pylväs jokaiseen silmukkaan. Käännöksessä tee 3 ketjusilmukkaa vastaamaan ensimmäistä pylvästä ja jatka pylväs jokaiseen silmukkaan. Tee yhteensä 5 kerrosta ja katkaise lanka.
Aseta suikaleet ristikkäin kuvan mukaisesti.Virkkaa kappaleet yhteen kiinteillä silmukoilla. Laita koukku läpi molempien reunojen silmukasta. Käytin kiinnittämiseen huopumatonta lankaa, mutta toki sen voisi tehdä myös huopuvalla. Minä halusin että tämä sauma jää näkyviin.


Käännä sitten suikale toisen viereen ja virkkaa pitkä sivu kiinni. Tee sama kaikille suikaleille.Paloista virkattu huovutettu kassi alkaa muodostumaanVirkkasin reunaan koko suu-aukon ympäri vielä kerroksen kiinteitä silmukoita yksinkertaisella hahtuvalla. Hahtuvan kanssa saa olla tarkkana, ettei kiristä liikaa, sillä se katkeaa helposti. 

Tee sitten sangat. Minä tein ne huopumattomasta langasta, sillä halusin niiden jäävän pehmeiksi lötköiksi. Huopuneena ne olisivat olleet tönköt. Virkkaa 42 ketjusilmukkaa kaksinkertaisella langalla. Tee kiinteä silmukka koukusta laskien toiseen silmukkaan ja jatka sitten kiinteä silmukka jokaiseen silmukkaan. Käännöksessä tee 2 ketjusilmukkaa vastaamaan ensimmäistä kiinteää silmukkaa ja jatka kiinteä silmukkajokaiseen silmukkaan. Tee yhteensä 3 kerrosta ja katkaise lanka. Tee toinen kahva samalla tavalla.
Ompele kahvat paikoilleen työn nurjalle puolelle käyttämällä neulaa ja laukun väristä lankaa.
Huovuta laukku pesukoneessa. Yleensä neuvotaan käyttämään 40 asteen ohjelmaa ja laittamaan koneeseen myös muuta pyykkiä. Minä laitoin suoraan 60 asteen ohjelman, sillä halusin kassin huouvan todella tiiviiksi. Venyttele kassi muotoonsa märkänä ja anna sitten kuivua rauhassa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille