Rooma marraskuussa - päivä 2 nähtävyyksiä ja shoppailuaRooma marraskuussa - päivä 2 nähtävyyksiä ja shoppailua

Vaikka edellinen päivä tuntuikin jaloissa, niin taas mentiin. Kyllä se 15 kilometriä askelmittarissa meni rikki toisenakin päivänä. Lauantaipäivän keli oli noin +22 astetta ja aurinkokin muisti näyttäytyä.
Aamulla aloitimme kävelemällä Piramidesta kohti Nuovo mercato di Testacciota (osoite Via Benjamin Franklin 12/A, Testacciossa) Tämä "kauppahalli" piti sisällään lähes 100 liikettä laukusta kaloihin ja possunpäistä pölyrätteihin. Aivan laidasta laitaan kaikkea. Se on lukemani mukaan ollut aiemmin tori, ja sitten vasta katettu yhtenäiseksi kauppahalliksi. Kauppahallista käveltiinkin sitten ratikkapysäkille ja suunnattiin (yhden vaihdon kera) kohti historiallista keskustaa. Jäimme pois ratikasta Cairolin pysäkillä, josta suunnistimme kohti Piazza Navonaa. 
Jos osaisin käyttää tällaisia korkoja, niin nämä olisi ollut pakollinen ostos, niissä kun on minun nimikirjaimeni!


Tämä kerrostalon seinä vangitsi katseen kun kävelimme ohitse


Kissojen aukio - Largo di Torre Argentina
Kävellessämme törmäsimme kissojen aukioksi kutsuttuun Largo di Torre Argentinaan. Opaskirjan mukaan tässä paikalla on sijainnut Pompeiuksen teatteri. Arkelogisten tutkimusten mukaan sanotaan itsensä Julius Caesarin saaneen surmansa täällä. 
Piazza Navona - aukion upea keskipiste
Vähän alkoi kertymään jo pilviä taivaalle. Piazza Navonan reunustalla oli lähinnä ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Matkamme jatkui kohti Pantheonia.
Pantheoniin pääsi sisälle ilman pääsymaksua, eikä jonojakaan ollut. Kuvissa Pantheon ei näytä sille, mille se tuntui. Paikka sai pahimman luokan pakanankin hiljenemään.Se on reikä katossa. Mutta se ei tunnu vain reiälle katossa. Sen valo luo ihan uskomattoman tunnelman tilaan.Kultaa ja kimallusta.
Sitten se sade alkoi. Eksyimme sateensuojaan Galleria Alberto Sordi -ostoskeskukseen. Hieno ostoskeskus tarjosi lähinnä hienostokauppoja, jotka olivat vähän liiankin hienoja meidän lompakkomme makuun. Päätimme jatkaa sateen vuoksi shoppailua, joten suuntasimme seuraavaksi lähimmälle metro-asemalle ja siitä Terminin keskusasemalle. Asemalla on paljon kauppoja ja ravintoloita, ja heti aseman vieressä (samassa rakennuksessa) on lisää ostoskeskusta. Tässä kohdin oli ostettava lenkkarit, jotta jalat vielä kestivät loppumatkan. Ostospaikkoja kierrellessä ja välillä kahvitelessa kulukin jokunen tovi. Tästä oli sitten taas helppo lähteä takaisin hotellille metrolla. Piramideen ei metro montaa minuuttia huitaissut. 
Parkeerausta Roomassa. Kaksi rinnakkain, yksi suojatiellä ja kolmas poikittain ruudussa. Tästä sitä olisi kotimainen parkkipirkko saanut slaagin.Olo oli sen verran väsynyt, että päätimme mennä johonkin hotellin lähelle syömään illalla. Viereisestä korttelista löytyikin mukavan oloinen, ja hyvin täysinäinen pizzapaikka. 
Ihastuin tähän kinkkuun! Sitä oli tarjolla leivissä, pizzoissa ja piiraissa. NAM!

Iltapalaksi haimme vielä viereisestä konditoriasta kunnon herkut! Pitkä tiski oli täynnä toinen toistaan ihanampia leivoksia ja pikkusuolaisia.Rooman kokemukseni päivä kerrallan:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille