Matalavartiset Olga-sukat Kaupunkilanka Keskustori, jälkikäteen tehty kantapää
Matalavartiset Olga-sukat Kaupunkilanka Keskustori

Kaupunkilanka on minulle uusi tuttavuus. Päätin kokeilla, kun sitä vastaan tuli. Värit olivat mukavan hillityt. Tämä Kaupunkilanka Keskustori on 75% villaa ja 25% polyamidia. 100 g = 400 m, puikkosuositus 2-3 mm. Langan valmistumaa on Turkki. 
Minun oikea käteni on edelleen mikä on, eikä kakkosen puikoista tarvi edes haaveilla. Kolmosilla pystyn tekemään vähän aikaa kerrallaan.
Lanka oli ihan mukavan tuntuista neuloa, hieman kuitenkin karheampaa kun vaikka Novitan Nalle. Valmis sukka tuntuu aika reilustikin karhealta. Jännittävää kuitenkin oli kuvioiden erilaisuus. Yleensä näissä raidoitetuissa kuviot menevät samalla tavalla keskenään, kun vaan aloituskohta osuu kohdalleen. Tässä kuitenkin vaaleanharmaan ja tummanharmaan kirjavat raidat ovat erilaiset kummassakin sukassa. Ei se käyttöä haittaa, eikä kukaan edes sitä varmaan huomaa, ellei erikseen sano. Langassa sanottiin, että kerästä saa yhdet sukat. Muuten veikkaisin, että on sama juttu kun Socki-langoissa. Niissä kuvioraportti vaan on niin pitkä, että kohdistaminen on hankalaa sen vuoksi.
Olin ajatellut tehdä sukista napakat jalkaani, että mahtuvat hyvin kenkiin. Minulla on kapea jalka, mutta nilkkani ovat aikas paksut. Nilkan kohdalla olisi voinut olla silmukoita enemmänkin. Kevättä kohden kun mennään, niin varsikin on matala.
Jalan koko: 39
Puikot: 3 mm
Luo 56 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle (14 per puikko). Tee ensin kaksi kerrosta koko ajan nurjaa. Aloita sitten kuvioneule:
*2 s oikein takaa yhteen, 4 s oikein, langankierto, 2 s oikein, langankierto, 4 s oikein, 2 s oikein takaa yhteen* toista tätä kerros loppuun. Tee seuraava kerros koko ajan oikein. Toista näitä kahta kerrosta (kuviota ja pelkkää oikeaa) kunnes varsi on halutun korkuinen. Tässä tein 9 cm kuvioneuletta.
Neulo sitten erillisellä apulangalla (kannattaa valita pätkä työn väreistä poikkeavaa lankaa) kahden puikon silmukat, puikoilla 3 ja 4. Tästä tulee sitten aikanaan kantapää. 
Jatka sileää neuletta (koko ajan oikein) 15 cm ja aloita kärkikavennus.
Aloita sitten kärjen sädekavennus seuraavasti: Kavenna jokaisen puikon keskellä ja lopussa 2 oikein yhteen. Neulo 5 kerrosta oikeaa. Kavenna taas keskellä ja lopussa 2 o yht. Neulo 4 välikerrosta, eli pelkkää oikeaa. Jatka näin ja vähennä aina välikerrosten määrää kunnes puikoilla on jäljellä 8 s (2s per puikko). Vedä lanka niistä läpi, kiristä ja päättele.
Kantapään teko:
Poimi silmukat (yhteensä 56 s) puikoille ja pura apulanka. Poimi molemmista aukon reunoista 4 silmukkaa, eli yhteensä 8 silmukkaa lisää. Nyt silmukoita on 16 s per puikko. Neulo 1 kerros oikeaa ja aloita sädekavennus. Tämä on vastaava kuin kärjessäkin. Mutta tee ensin 6 välikerrosta, sitten 5 jne. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, vedä lanka niistä läpi, kiristä ja päättele.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille