Kokouspaikkana Olavinlinna Savonlinnassa

Kokouspaikkana Olavinlinna, joka sijaitsee Savonlinnassa


Olavinlinna on tunnettu matkailukohde, mutta tiesitkö, että siellä voi järjestää myös tapahtumia? Tällä kerralla olimme siellä koulutustilaisuudessa. Miltä kuulostaisi vaikkapa hääjuhla linnassa?

Tämän jyhkeän kivilinnan rakentaminen on aloitettu vuonna 1475. Linna on sijoitettu saarelle, jotta sen puolustaminen oli helppoa. Linnan historiasta voit lukea lisää täältä: klikkaa tästä.

Minusta nämä ikiaikaiset kivirakennukset ovat vaikuttavia. Voi vaan kuvitella, mitä kaikkea nämä seinät ovat nähneet ja kuulleet vuosisatojen saatossa. Linnassa tällä hetkellä oleva vaihtuva näyttely onkin nimetty juuri saman ajatuksen mukaisesti "Jos muurit osaisivat kertoa - poimintoja linnan vaiheista"
Ravintola Linnantupa palvelee kesällä päivittäin linnan kävijöitä. Muina aikoina se palvelee tilausravintolana ympäri vuoden. Museoravintola Olavinlinna suosii lähiruokaa sekä paikallista ruokakulttuuria. Museoravintolan yhteystiedot: klikkaa tästä.


Siitä vaan suunnittelemaan omaa tapahtumaa tai kekkerreitä linnan muurien suojaan.

Meille oli tilattu ruoaksi salaattia ja erittäin maukasta lohikeittoa. Jälkiruokana tarjoiltiin aivan hurmaava suklaaleivos
Mitä pitää ottaa huomioon, kun järjestää tilaisuuden linnassa?

- Portaat ovat vaikeakulkuiset huonopolvisille. Jokainen askelma on eri korkuinen, ja osa niistä on kovin korkeita. Kaiteita on kyllä kulkua helpottamassa hyvin.
- Linna on sokkeloinen, ja juuri nyt se oli osin remontissa. Linnantupaan ohjaamiseksi kannattaa tehdä opasteet tai sitten on hyvä varata joku henkilö ohjaamaan väkeä. Itse sain kunnian olla linnanneitona ohjaamassa koulutusväkeä oikeaan torniin!
- Linna on talvisaikaan viileä paikka. Linnantupa tuntui kolealle ja vetoisalle, vaikka muualla linnassa olikin mukavammin lämpöä. Kesällä taas tämä olisi varmasti ihastuttavan viileä paikka.
- Linnantuvasta etenkin naistenhuone on hieman hankalassa paikassa, monen mutkan takana. Sinnekin on jonkun verran portaita, joten tämä on myös hyvä huomioida.

Meidän koulutus kesti 10-16 eli saman ajan, kun mitä linna on avoinna näin talvisaikaan. Ikävä kyllä opastettu kierros jäi sen vuoksi kokematta, vaikka olisin sen mielelläni käynyt. Hyvä syy tulla Savonlinnaan ja Olavinlinnaan uudelleen kesällä!

Hieman pääsin kuitenkin katsomaan viereisiä saleja, ja löysin pienoismallin josta pääsee katsomaan linnaa lintuperspektiivistä. Linnassa on jatkuva perusnäyttely, jossa pääsee tutustumaan 3D -tulostettujen museoesineiden pienoismallien ja videoesityksen myötä siihen, millaista elämä linnassa on ollut.

Linnantuvan lisäksi täältä löytyy myös muita erikokoisia tiloja erilaisten tapahtumien järjestämiseksi.Linnan kartta
Kommentit

  1. Me etsitään aina erilaisia paikkoja missä pitää vuosittainen työpaikan kokous. Olavinlinna on kyllä upean näköinen mutta tuo vaikekulkuisuus voi olla joillekkin hieman ongelma. Pidetään edelleen vaihtoehtona!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Tossuliinit - helpot ja nopeat neulotut tossut ohje 5 mm puikoille