Marmoroitu suklaa-juustokakku, gluteeniton

Marmoroitu suklaa-juustokakku, gluteeniton


Juustokakut on mielestäni hauskoja ja helppoja, joten niitä tulee monesti tehtyä. Tällä kerralla kunnon suklaisena versiona, joka ei varmasti ole mikään laihdutusohje. Tämä on kuitenkin sen verran makea, ettei koko kakkua tule syötyä kerralla. 

Vuoka: halkaisija noin 20 cm. Irtopohjavuoka tai piirakkavuoka. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan.

Pohja:

165 g keksejä, esim. Schär gluteeniton suklaakeksi maitokreemitäytteellä (Dominokeksin näköinen)
50 g meijerivoita

Täyte:

2 dl kuohukermaa
250 g Mascarponejuustoa
0,5 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kuumaa kahvia
4 liivatelehteä

145 g maitosuklaata (esim. Pandan maitosuklaa 1 levy)
2 rkl meijerivoita

Murskaa keksit esim. pakastuspussissa rullailemalla ne kaulimella hienoksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin. Taputtele vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Sulata suklaa ja voi kattilassa tai mikrossa. Jos suklaa ehtii jämähtää liikaa, sen levittäminen on vaikeampaa.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vispaa kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sokerit sekä Mascarpone tasaiseksi. Liota pehmitetyt liivatteet kuumaan kahviin. Lisää kahviseos tuorejuuston joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon myös kermavaahto. 

Levitä pohjan päälle puolet valkoisesta täytteestä. Levitä suklaaseosta lusikalla sen päälle laikuiksi, ja vedä lusikalla raidoiksi, jotta syntyy marmorikuvio. Levitä loput vaahdosta tämän kerroksen päälle ja lusikoi taas suklaata siihen. Marmoroi samoin kun ensimmäinen kerros. 

Anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Norjan kukka (patalappu), pannun alunen