Raparperipiirakka, gluteeniton -helppo, ei tarvitse vatkainta tai yleiskonetta

Raparperipiirakka, gluteeniton -helppo, ei tarvitse vatkainta tai yleiskonetta

Kun muutimme WillaSarkkoon sen pihalla oli villiintynyt sireeniaita. Sireenin pois kaivamista suunnitellessa löysin pienen raparperin alun. Siinä oli yksi pieni, hentoinen lehti. Ajattelin kokeilla sen siirtoa. Kaivoin raasun ylös ja istutin parempaan paikkaan. Nyt tuo raparperi on vuosi vuodelta voimistunut ja tänä vuonna se alkaa hipomaan jo ylituotantoa. Tämä vanha raparperi on käytettävä mahdollisimman pieninä, sillä paksuksi päässeet varret ovat kitkeriä ja puisevia maultaan. Tämän vuoksi tässäkin ohjeessa käytän sormenpaksuisia ja siitä pienempiä varsia. Ohje on vanha, jolla olen tehnyt ennenkin. Jostain syystä tämä luotto-ohjeeni ei ole ennen päätynyt blogiin. Nyt korjataan tämäkin. Tällä ohjeella pohjasta tulee ohut, täytteestä runsas.


Raparperipiirakka, gluteeniton

Vuoka 33 x 22 cm
Pohja:
  • 4 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Viljatuotteen vaalea jauhoseos)
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 125 g sulaa voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl soodaa
Täyte:
  • 5-7 dl raparperin paloja
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
Voitele vuoka. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Taikinasta tulee murumainen. Taputtele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi. Jätä taikinan 1/3 osa vielä kulhoon odottelemaan.
Pese ohuet raparperit ja pilko ne pieneksi. Niitä ei tarvitse kuoria. Levitä palaset pohjan päälle.



Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja kardemumma keskenään. Lusikoi raparperien päälle.

Murustele loppu taikina piirakan päälle.

Paista 200 -asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Tarjoa sinällään tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera. Myös vaniljajäätelön kanssa lämmin piirakka on todella herkullista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helpot ja nopeat tossut - 2 mallia

Helpot ja nopeat tossuliinit

Norjan kukka (patalappu), pannun alunen